U ponedeljak, 09. maja pred Palatom Pravde okupilo se na desetine novinara, fotoreportera i kamermana, kako bi propratili epilog koji je na sudu trebao da dobije spor protiv Svetlane Cece Ražnatović i njene sestre Lidije Ocokoljić. I, epilog se desio – sud je prihvatio predlog nagodbe tužilaštva i Ražantovićeve po kojoj je ona dužna da uplati 1.500.000 eura u državni budžet i odleži kaznu kućnog pritvora u trajanju od 12 meseci, od čega se odbijaju 123 dana koja je provela u zatvoru 2003.godine, tako da ostaje oko osam meseci. Tokom tog perioda Ceca kao i Lidija će biti u kućnom pritvoru uz danonoćni nadzor pomoću elektronske narukvice. Podsećanja radi, tužba je podignuta po osnovi da je Ceca u svojoj kući protivzakonito imala 11 trofejnih pištolja, kao i da je od prodaje fudbalera fudbalskog kluba „Obilić“ oštetila pomenuti fudbalski klub, otprilike za 2.300.000 evra.
Ministarka Prvade Snežana Malović je još pre dve nedelje rekla: “Sporazumom sa Ražnatovičkom Srbija nije oštećena ni za jedan dinar. Tačnije, suma koju je ona dužna da sporazumno plati tri puta je veća od one za koju je država oštećena neplaćanjem poreza od prodaje fudbalera.
A, advokat sestara nekada Veličković, Dragan Krgović je po overavanju sporazuma, kojim se stavlja tačka na pravni slučaj godine, bar po medijskoj pompi koju je izazvao, rekao: “Prihvaćen je sporazum kojim je potvrđeno da je deo prihoda od transfera prikazan kao uplata klubu od strane sponzora, što je i Ceca Ražnatović potvrdila. Takodje, dodao bih da je predstavnik fudbalskog kluba 'Obilić' posvedočio da je i taj iznos, koji je sporan po tužilaštvu, prikazan kao prihod od prodaje i nema razloga za pravno gonjenje niti odštetni zahtev od strane kluba“.
Datum od kojeg će Svetlana Ceca Ražnatović početi da nosi narukvicu - nije utvrđen, ali će biti vrlo brzo i to precizirano. Inače, Ceca i dalje ostaje pri tome da na ceo slučaj – nema komentar. (Svet)



Odlična zarada

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар