Prvi takmičari 56. Pesme Evrovizije, među kojima je i srpska predstavnica Danica Radojičić Nina, stigli su u Dizeldorf i prve probe već su počele.
Otvaranjem pres centra počeće popularno nazvane - "Evronedelje", odnosno vreme od dve sedmice uoči samih takmičenja, tokom kojih će učesnici imati probe, držati konferencije za novinare, družiti se sa fanovima, obilaziti grad i predstavljati svoje pesme.
Prvi "krug" proba od po 40 minuta, počinje 1. maja, kada će se zvanično predstaviti učesnici prvog polufinala, među kojima i predstavnica Srbije, dok drugi krug kraćih proba kreće 5. maja.
Direktni finalisti, predstavnici zemalja osnivača Eurosonga - Španije, Nemačke, Francuske i Velike Britanije, kojima se posle 13 godina pridružila i Italija, imaće probe od 7. maja. Posle svake probe takmičare očekuju konferencije za novinare.
Najveće evropsko muzičko takmičenje ove godine okupiće 43 učesnika, što je rekordan broj postignut na 53. Evrosongu, održanom 2008. u Beogradu. Polufinalne večeri su 10. i 12. maja, a finale 14. maja.
Za mesto održavanja Evrosonga izabrana je "Espri arena" - "dom" fudbalskog kluba "Fortuna Diseldorf", čiji je kapacitet 54.400 mesta na utakmicama, dok će za potrebe Pesme Evrovizije, zbog veličine scene, tehničkih i produkcijskih elemenata, njen kapacitet biti smanjen na 24.000 gledalaca.
Jedino što nam ostaje da sačekamo i da vidimo jeste da li će Srbija ovaj put "prevariti" kladionice i, iako se trenutno ne kotira dobro, uspeti da se plasira u finale, a možda čak i pobedi. (Mondo)


Odlična zarada

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар