Novak Đoković igra finale turnira u Rimu sa Rafaelom Nadalom, uz direktan prenos na televiziji B92.

Meč je prvobitno trebalo da počne u 16 časova i 15 minuta, ali odložen je zbog kiše u glavnom gradu Italije.

U ukupnom međusobnom skoru Nadal vodi sa 16-10 u pobedama, ali je Novak slavio na poslednja tri okršaja (Indijan Vels, Majami i Madrid).

Tekstualni prenos pratite na sajtu, a direktni na TV B92.

Prva dva gema teniseri su lako dobili na svoj servis, a u trećem gemu igra se rasplamsala u Novakovom gemu – Španac je imao 15:30, ali je Đoković osvojio tri poena u nizu, uključujući i ’viner’ forhend paralelom za 2:1.

Bilo je primetno da Nadal igra ofanzivnije nego u Madridu, a upravo je napadom iz forhenda osvojio važan poen pri rezultatu 30:30 u četvrtom gemu, a ubrzo je i izjednačio na 2:2.

U petom gemu viđeno je nekoliko izvrsnih poena, a na Đokovića nije psihički uticao promašeni smeč, već je naredni poen odigrao bez greške i potom uzeo gem (3:2). Kvalitet igre bio je na vrlo visokom nivou, a u sledeća dva gema serveri su slavili bez većih uzbuđenja – 4:3 za Đokovića.

U osmom gemu Đoković je odigrao dva fantastična poena– jedan je dobio sjajnim napadom, a drugi još boljom defanzivom – i tako stvorio dve uzastopne brejk lopte. Nadal je zatim lopticu udario ramom i Novak je došao u situaciju da servira za set.

Međutim, Nadal pravi ribrejk – odlično se branio tokom celog gema, a Đoković je napravio tri greške i Španac je došao do dve vezane brejk lopte. Prvu je Novak spasao kombinacijom ’jedan-dva’, a na drugoj je srpski teniser poslao lopticu u mrežu posle duge razmene udaraca (5:4).

Posle vrlo tvrdog prvog dela seta, usledila je serija brejkova, a treći u nizu bio je Đokovićev i njime je osvojio set. Forhend dijagonalama terao je Nadala na greške, a iskoristio je prvu set loptu ’vinerom’ iz bekhend dijagonale – 6:4.

Jedan od ključeva dobijenog prvog seta bio je visok procenat prvog servisa (79%), što nije bio slučaj u meču sa Marijem.

U prvom setu Đoković je imao 7 direktnih poena i 14 grešaka, a Nadalov odnos bio je 4/13.

Đoković je počeo drugi set lako osvojivši gem na svoj servis, a zatim je već u sledećem gemu napravio brejk.

Novak je prvo anulirao tri vezane brejk lopte snažnim bekhend dijagonalama, a Nadal je dve brejk lopte Đokovića spasao na identičan način – sjajan servis, dubok napad forhendom i na kraju smeč. Međutim, Novak je posle greške Španca forhendom stvorio i treću priliku za brejk, a potom je u dužoj razmeni udaraca Nadal poslao bekhend slajs u aut – 2:0.

Ipak, Novaku je malo opala koncentracija u sledećem gemu, a Maljorčanin koristi prozor za povratak u meč – briljantnim riternom izborio je brejk šansu, a zatim je Đokovićev ’drop šot’ završio u autu (2:1).

U sledećem gemu Novak je ofanzivnom igrom stvorio dve brejk šanse u nizu, ali je zatim tri puta uzastopno pogrešio i Nadal je ubrzo izjednačio – 2:2.

Brejk lopti nije bilo u naredna tri gema, ali je viđeno nekoliko vrhunskih poena – 4:3 za Đokovića.

Utisak je da je Nadal zaigrao nešto defanzivnije i da je želeo da igra duže poene verovatno računajući na Novakov umor od polufinalnog meča.

Španac je bez većih problema izjednačio na 4:4, a deveti gem na Đokovićev servis bio je izuzetno napet. Ipak, u svakoj bitnoj situaciji Novak je bio na visini zadatka i poveo je sa 5:4. (Izvor: B92)



ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар