Nole izbrojao do 31. Nije bilo lako protiv sjajnog Brazilca, Nole je bio na pragu poraza, ali je uspeo da se vrati u meč i pobedi. Sutra meč koji je čitav teniski svet dugo čekao. Nepobedivi Nole protiv nepobedivog Nadala na šljaci.

Loše je Nole počeo meč. Bio je previše miran, bez agresivnosti u igri prosto nije ličio na sebe. Belući je odlično servirao, tokom čitavog seta izgubio samo 3 poena na svoj servis, pa i ne čudi što je neočekivano lako došao do seta. Nole je loše servirao, ubacivši tek svaki 2. prvi servis, a Belući iskoristio jedinu brejk loptu u setu za 6:4.

Drugi set je dobro počeo za Srbina. Činilo se da se naljutio i da će preokrenuti stvari na terenu. Osvojio je prvi gem na svoj servis, a zatim odličnom igrom stigao i do 3 brejk lopte na servis Brazilca. Belući se međutim nije dao, odlično je servirao, i sa dva uzastopna asa odbranio gem. Nole kao da je stao, Brazilac je osvojio 9 uzastopnih poena i sa nulom uzeo brejk Srbinu. Činilo se da je niz pobeda srpskog terena blizu kraja i da će se broj mečeva bez poraza zaustaviti na 30.

Novak međutim nije mislio tako. Nije se predao, već je postao agresivniji i već u 6. gemu uspeo da vrati brejk, iskoristivši prvu od 2 brejk lopte na servis Brazilca za 3:3 u gemovima. Belući je počeo da greši, a Nole podigao nivo igre i uneo više žara. Šansu za potpuni preokret je čekao do 10. gema, kada je na servis Belučija uspeo da stigne do set lopte. Nakon duge razmene udaraca sa osnovne linije, Beluči je odigrao sjajan drop shot, ali je Nole uspeo da stigne loptu, a zatim i dočeka grešku Brazilca za potpuni povratak u meč i 1:1 u setovima.

Treći set je bio formalnost. Iako se Belući nije predavao, bilo je jasno da je na Noletovoj strani i kvalitet i psihološka prednost. Nole je dobio svoj gem, zatim posle velike borbe uzeo servis protivniku, da bi ubrzo stigao i do 3:0. Činilo se već tada da je sve gotovo. Belući je uspeo da stigne do 3:1, ali to je bilo i sve od njega za danas. Posle 2 sata i 10 minuta igre, Nole je pri rezultatu 5:1 u trećem setu stigao do 3 meč lopte, iskoristio prvu i sve je bilo gotovo.

Konačnih 2:1 u setovima, 4:6, 6:4 i 6:1 ne pokazuju dovoljno koliko je teško Đoković stigao do pobede. Sutra protiv Nadala.

Odlična zarada

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар