Arsen Dedić, doajen jugoslovenske šansone, otvoriće 25. maja ovogodišnji Mikser festival, koji se održava na industrijskoj lokaciji Žitomlina (donji Dorćol). Koncert je besplatan za sve posetioce.

U duhu muzičke koncepcije Miksera i dijaloga sa ključnim tačkama najvažnijih istorijskih epoha jugoslovenskog popa, Arsen će uz klavirsku pratnju sina Matije izvesti klasična ostvarenja sa svoje prve tri ploče - “Čovjek kao ja”, “Arsen 2” i “Homo Volans”.

“Odavno je postalo jasno da jugoslovenska pop muzika neće imati veću ikonu od Arsena, niti autora koji će tako briljantno umeti da kondenzuje stanja i situacije odnosa dvoje i života koje su drugi uglavnom pretvarali u prolaznost... Svaki njegov novi povratak uzbudljiviji je nego prethodni, zato što Arsenove pesme danas više nego bilo šta drugo rađaju osećaj zaustavljanja vremena i otkidanja delića večnosti zapisane u kodovima zajedničkog sećanja. Ovo je Mikserova posveta i naklon čoveku bez koga bi istorija jugoslovenskog popa izgledala sasvim drugačije”, naveli su organizatori.

Mikser se održava od 25. do 29. maja kao najveći regionalni festival kreativnosti, a svi sadržaji su besplatni.



ŠTA VI KAŽETE? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар