Zavidan talenat za sambu pokazala je manekenka Žizel Bundšen, koja se specijalno zbog festivala u Riju iz SAD vratila u domovinu. Najplaćenijeg modela sveta ponosno je iz publike posmatrao njen suprug, igrač američkog fudbala Tom Brejdi, ali i drugari Džud Lo i Pamela Anderson.

Žizeli se na “Sambadromu” pridružila i njena majka Valdir i zaove Nensi i Džuli Brejdi, koje su samo dan ranije išle na časove sambe. Tema njihovog plesa bila je “kosa”, a Bundšenova je na svom profilu na “tviteru” oduševljeno izjavila: “Žene vole svoju kosu i frizura je ono što nas razlikuje od drugih ljudi. Mislim da je ova tema odlična!
Karneval je veoma važan za Brazil i poznat je širom sveta po najboljoj zabavi. Mislim da niko na svetu ne zna koliko se ulaže u njega. Potrebna je ogromna posvećenost i briga svih onih koji ga organizuju”, objavila je manekenka na “tviteru”.

U Žizeline plesačke sposobnosti uverili su se i Džud Lo i Pamela Anderson. Oni su, uz Ronaldinja, začinili karneval “zvezdanom prašinom”. Pažnju muškaraca privukla je i Larisa Rikelme, fotomodel i najpoznatija navijačica Paragvaja sa Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoafričkoj Republici. Međutim, ona se na “Sambadromu” pojavila u bojama reprezentacije Brazila.
Tradicionalni petodnevni karneval u Riju zvanično je otvoren, uz zvuke bubnjeva i simboličnu predaju ključeva grada karnevalskom kralju Momi, koje mu je uručio gradonačelnik Rio de Žaneira Eduardo Paes.

Zezanje od 560 miliona dolara!
Tokom najveće karnevalske fešte sve je dozvoljeno, ali uz igru i pesmu. Ne poštuju se ustaljena pravila oblačenja - žene su u oskudnoj odeći, muškarci se oblače kao žene, siromašni paradiraju kao kraljevi... Očekuje se da će ovogodišnji karneval posetiti više od 756.000 ljudi iz Brazila i celog sveta, koji su, kako je saopštila turistička organizacija Rija, napunili sve hotele i koji će potrošiti oko 560 miliona dolara.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар