Viktor Troicki pobedio Sema Kverija 7:6, 3:6, 7:5 i u četvrtom kolu igraće protiv pobednika meča Đoković - Blejk.

Viktoru Troickom trebalo je dva sata i 35 minuta da drugi put u njihovom trećem meču savlada Sema Kverija i domogne se četvrtog kola ATP 1000 turnira u MAjamiju.

Srpski teniser napravio je manje direktnih poena (34-40), ali i manje neiznuđenih grešaka (42-55). Igrači su bili izjednačeni u skoro svim ostalim segmentima. Napravili su po tri brejka iz devet prilika, procentualno gledano su slično i servirali, Viktor je ukupno osvojio samo jedan poen više (115-114). Kveri je, doduše, imao deset asova više (17-10), ali je Troicki bio za nijansu prisebniji u odlučujućim momentima, pa je Amerikanac morao da mu pruži ruku na kraju meča.

Prvi set je trajao 56 minuta, a obojica su po jednom izgubili gemove na svoj servis. Zato je taj-brejk odlučio da četiri mesta bolje rangirani teniser na ATP listi povede (Viktor je 17, a Kveri 21). I u "13. gemu" su presuđivale nijanse, odnosno jedan mini brejk - 7:5.

U drugom setu (49 minuta) igrači su u po dva gema imali brejk lopte, Amerikanac je iskoristio šansu da povede 5:3, što je bilo ključno da stigne do izjednačenja u setovima - 6:3.

Kveri je u odlučujećem setu prvi stekao kapital u vidu brejka, ali ga je odmah zatim izgubio. Troicki je materijalizovao i sledeću šansu, koja je ujedno predstavljala i meč loptu. Forhend dijagonalom je "pogodio" pobedu - 7:5.

Nagradni fond turnira u Majamiju je 3.645.000 dolara.

Hmmm... Šta vi mislite? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар