Iako glumac tvrdi da je majicu s likom generala Jovana Divjaka obukao tek posle žurke koja se desila posle Sarajevske premijere filma, fotografije dokazuju suprotno!

Sergej Trifunović nosio je majicu s likom ratnog generala BiH Jovana Divjaka na sarajevskoj premijeri filma „Montevideo, bog te video“! Iako glumac tvrdi da je spornu majicu, zbog koje se podiglo dosta prašine u Beogradu, obukao na žurki održanoj posle premijere filma Dragana Bjelogrlića, fotografije do kojih je došao Kurir dokazuju suprotno!

Naime, na pomenutim fotkama vidi se Trifunović s ekipom glumaca, u jakni, šalu i džemperu, ispod kog se nazire majica s likom Divjaka. Na naše pitanje da li zna da postoje ovakve fotografije, Trifunović nam je poslao SMS poruku sledeće sadržine:

- Ako vi kažete da je tako, onda je tako. Napišite i da sam bio u „zelenim beretkama“ i klao Srbe po Goraždu! Čujte, stvarno nemam živaca za ovo. Ako vam se ide u lov na mene, samo izvolite, pucajte! Prijatno vam bilo.

U dan ranije datoj izjavi beogradskim medijima glumac je objašnjavao kako je uopšte obukao pomenutu majicu:

„Đuskali smo, zabavljali se, pevali... Oznojio sam se i hteo da odem u hotel da se presvučem. Neko mi je u gužvi rekao da nema potrebe i dobacio mi neku crnu majicu. Video sam da je na njoj silueta ljudskog lika. Na majici nije ništa pisalo. Lik me podsetio na papu, ali rekli su mi da nije papa u pitanju... Nisam ni gledao ko je na majici koju nosim...“.

Očigledno je da nije bilo baš tako. Naime, na ovoj majici vrlo krupnim slovima piše „SaraJovo“. Kome je i zašto trebala ova provokacija, objasniće jednom Sergej Trifunović. Valjda.

Sergej se izvinio

Sergej Trifunović rekao je juče za Tanjug da je za Jovu Divjaka prvi put u životu čuo kad je ekipa filma iz Mostara kretala za Sarajevo i kad je neko javio da su u Sarajevu demonstracije zbog hapšenja Divjaka.

- Izvinjavam se ako sam ovim aktom bilo koga povredio, zaista nije bilo namere - rekao je Trifunović.

Bjeli žao što Divjak nije došao na premijeru?!

Radio Sarajevo emitovao je intervju u kome voditeljka s rediteljem „Montevidea“ Draganom Bjelogrlićem razgovara o hapšenju generala Jove Divjaka, koji je bio na spisku VIP zvanica za premijeru.

- Pričao sam s Jovom više puta. Nikada o politici i dešavanjima u ratu, tako da ne znam šta da kažem. Prosto mi je žao što večeras neće biti na mom filmu, a pretpostavljam da će se to nekako rešiti na bezbolan način - rekao je Bjelogrlić uoči premijere.

Majka ubijenog dečaka: Neko da odgovara!

„Ako ima imalo osećaja i ljudskosti u duši, ako ima porodicu, kako je mogao tako nešto gnusno da uradi?!“

Ovim rečima za Kurir Bogdana Tomović, majka tada osamnaestogodišnjeg Zdravka, ubijenog 3. maja 1992. u Dobrovoljačkoj ulici, komentariše pojavljivanje glumca Sergeja Trifunovića na premijeri filma „Montevideo, bog te video“ u bioskopu „Miting point“ u Sarajevu.

- Kažete nije znao čiji lik nosi na majici. Pa, koliko godina ima taj glumac i gde je rastao?! Kako neko može da ne zna ko su ti zlikovci posle devetnaest godina? Nije čuo za Ganića i Divjaka?! Ne verujem da nije znao - kroz suze priča Bogdana.

Ona je nepokolebljiva u nameri da pravdu istera do kraja.
- Neko treba da odgovara! Zna se da je Divjak učestvovao u svemu tome. On verovatno nije pucao u ljude, ali morao je da zna ko jeste i ko je to naredio. Ovo je strašno! Zašto nas, roditelje te jadne dece koja su izginula, iznova i iznova potresaju?! Ko više štiti te ljude i ko ih podržava - pita se Tomovićeva.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар