BEOGRAD - Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Svetlane Cece Ražantović (38) tereteći je za nezakonitu prodaju 10 fudbalera FK “Obilića” i posedovanje 11 pištolja bez dozvole, ekskluzivno saznaje “Blic”.

Optužnicom, u koju je “Blic” imao uvid, osim pozante pevačice obuhvaćeni su njena sestra Lidija Veličković Ocokoljić zbog nezakonite prodaje 10 fudbalera i bivši rukovodioci FK Obilića Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Arkanovoj udovici optužnica stavlja na teret zloupotrebu položaja u produženom trajanju i posedovanje oružja, dok se njena sestra se tereti za zloupotrebu u produženom trajanju. Biniću se na teret stavlja zloupotreba, a Dimitrijeviću pomaganje u zloupotrebi.

Ražnatovićeva i njena sestra su optužene da su od prodaje fudbalera nezakonito pribavile imovinsku korist od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003. U ovom periodu uzele su 4.100.000 nemačkih maraka i 3.480.000 dolara. Lidija Veličković se tereti da je po nalogu sestre otvorila privatne račune u jednoj beogradskoj banci, kao i u “AD banci” u Skoplju, “Popular banci” na Kipru i “Rajfajzen banci” u Segedinu sa kojih je podizala noovac od prodaje fudbalera.
(Blic)


Hmmm... Šta vi mislite? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар