Da li zbog krivične tužbe koja mu visi nad glavom, griže savesti ili nečeg trećeg, Miloš Bojanić je izgleda odlučio da se pokaje zbog antisemitskih izjava koje je dao u „Dvoru“, pa je tako učinio i prvi korak u ovom smeru zakazavši sastanak sa predsednikom Saveza jevrejskih opština u Srbiji Aleksandrom Nećakom.

- Miloš je izgleda rešio da se izvini. Nije me zvao, ali predsednik jevrejske zajednice u Novom Sadu, koju je Miloš posetio, me je obavestio da gospodin Bojanić želi da se vidimo i popričamo. To će se dogoditi početkom aprila, jer ovih dana idem na put. Ukoliko izvinjenje bude iskreno, prihvatićemo ga, ali će to morati javno da bude zabeleženo. Ne znam od čega zazire, mi ga nećemo tužiti, ali me baš zanima šta ima da nam kaže - rekao je za „Alo!“ gospodin Nećak.
Pokušaj da saznamo šta je to što će Bojanić reći predstavnicima jevrejske zajednice u Srbiji nije urodio plodom, jer Miloš nije želeo mnogo da komentariše o ovoj temi, već nam je saopštio da ćemo sve saznati posle sastanka.
- Ne znam da gospodin Nećak ide na put i da planira da se sastanemo početkom aprila. Upravo sam ga zvao na broj koji mi je dao predsednik zajednice u Novom Sadu, ali se ne javlja. Čim mi se javi, dogovorićemo se da se vidimo i popričamo. Obaviću razgovor s njim, a sve detalje vezane za ovu temu dobićete putem javnog saopštenja za koji dan - ljubazno je objasnio Bojanić.

„Jevreji su nam doneli rak!“
Majini i Miloševi problemi sa Jevrejskom zajednicom počeli su kada su u rijalitiju “Dvor” tokom rasprave izneli stav koji je protumačen kao govor mržnje. Tokom rasprave sa Mikom Kostić, Nikolićeva je rekla da ne voli Jevreje, zbog čega joj je mlađa koleginica zapretila tužbom:
- Ja ću tebe da tužim zato što si antisemita, rasista i nacionalista i zato što si direktno udarila na mene i moju familiju - rekla joj je Mika. Ovo nije sprečilo dvoje pevača da nastave da iznose antisemitske stavove.
- Kakav rasista... Što ne volim Jevreje, koji su stvorili Ameriku? Slobodno me tuži za to. Ja nisam šovinista, ali sam nacionalista i Jevreje ne volim! - rekla je Maja, a Miloš se nadovezao i konstatovao da su nas upravo Jevreji bombardovali i doneli rak.
- Miko, pa kako da volimo Jevreje, koji su nas bombardovali, koji su nam uranijum poslali, doneli rak i razna čuda - konstatovao je Bojanić.
Njihove reči naišle su na široku osudu u javnosti, a među prvima se oglasila RRA i ambasador Izraela Artur Kol, zahtevajući da “Pink” reaguje povodom govora mržnje. Oni su to i učinili diskvalifikujući Nikolićevu, dok je Miloš izbegao istu sudbinu jer je pre toga, prema prethodnom dogovoru sa produkcijom, izašao iz rijalitija. Ipak, ovo ga nije spaslo reakcije republičkog javnog tužilaštva, koje je pokrenulo istragu protiv njih, a Maja i Miloš će imati priliku da iznesu svoje obrazloženje u utorak, za kad im je zakazano saslušanje kod istražnog sudije.

Maja: Sve ću reći na konferenciji za štampu
U želji da saznamo da li će Nikolićeva krenuti za Bojanićevim primerom i zatražiti prijem kod predstavnika jevrejske zajednice, pozvali smo pop pevačicu, koja nije želela da se izjasni.
- Ne želim da dajem nikakve izjave o tome. Nemam nameru da dajem 500 intervjua u vezi sa tim. Sve što imam da kažem, reći ću na konferenciji za štampu - rekla je Nikolićeva, koja se ranije već javno izvinila Jevrejima.
- Ovom prilikom se izvinjavam i želim da kažem da je moj patriotizam veliki, ali da nikada nisam bila šovinista i da nisam vaspitavana da mrzim. Žao mi je zbog neprijatnosti koju su pretrpeli Jevreji u Srbiji zbog ovako loše interpretirane izjave, ali ću takođe uraditi sve da nadoknadim moralnu štetu koju su mi naneli pojedini mediji zbog konteksta u koji su stavili moju izjavu. Na pravdi boga su me izbacili. Niko ne može da me tuži, jer nemaju na osnovu čega. Dakle, ne mogu da me tuže jer ne volim Jevreje, a ja nisam pozivala na nacionalnu i versku mržnju - rekla je Maja nakon incidenta.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар