Pevačica Svetlana Ražnatović, optužena za zloupotrebu službenog položaja prilikom transfera 10 fudbalera FK Obilić i nelegalno posedovanje 11 pištolja, zainteresovana je za pregovore sa Višim tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice, ekskluzivno saznaje „Alo!“ iz izvora bliskih pevačici.

- Ceci je muka više od cele te priče oko transfera koja traje skoro osam godina, večitog razvlačenja i izvlačenja te priče iz rukava i nije uopšte sigurna da želi da ide na suđenje koje bi još samo produžilo agoniju. U istrazi je govorila da nije kriva i da nijedan jedini dinar nije uzela za sebe, ali nije više sigurna da ima snage za suđenje koje će ko zna koliko trajati i celu pompu koja će ga pratiti... Otuda se i raspitivala o sporazumnom priznanju krivice, koje bi značilo da neće biti suđenja, gde bi tužilaštvo predložilo kaznu, koju bi odslužila i završila jednom više sa svim tim - kaže naš izvor.
Sami pregovori o uslovima potpisivanja ovakvog sporazuma mogu se voditi do završetka prvog ročišta za održavanje glavnog pretresa. Sporazum podrazumeva da optuženi prizna krivicu, a da se tužilaštvo i odbrana usaglase oko visine kazne koja će se izreći optuženom. Sud zatim na predlog tužioca izriče presudu.
- Ovakva nagodba je moguća u slučaju Ražnatovićeve, jer se ovaj sporazum može primenjivati za sva krivična dela za koja zaprećena zatvorska kazna nije veća od 12 godina. Njoj za transfere preti od dve do 12 godina, a zaprećena kazna i oružje je isto toliko. Ovi sporazumi su dobri jer država štedi novac za suđenja, a optuženima se mogu čak izreći i minimalne kazne, pa i ispod zakonskog minimuma - objašnjavaju pravni stručnjaci.
Ceci bi u kaznu bila uračunata i četiri meseca pritvora, koliko je tokom 2003, kada je i pokrenuta istraga, provela u pritvoru.
Više tužilaštvo podiglo je pre tri dana optužnicu protiv Ražnatovićeve i ona još nije dostavljena odbrani. Portparol Tomo Zorić izjavio je da su „skupljeni dokazi koji imaju jak sudski kredibilitet i predstavljaju čvrst temelj optužnice“.
Iako je „Alo!“ dobio i nezvanične informacije da su pregovori između tužilaštva i pevačicine odbrane već počeli, u sudu nismo uspeli da dobijemo zvaničnu potvrdu, a iz pres službe Ražnatovićeve nam je rečeno „da Ceca do daljeg neće davati nikakve izjave“, tako da nismo uspeli da je pitamo da li zaista razmišlja o nagodbi i da li su čvrsti dokazi ili nešto drugo razlog za to.
Inače, Svetlana Ražnatović i dalje će biti slobodna da putuje, jer pored podignute optužnice, nema sudsku meru zabrane napuštanja boravišta ili prebivališta, kažu u Višem sudu u Beogradu. Ova mera, pod kojom je pevačica bila nakon puštanja iz pritvora 2003, ukinuta joj je pre skoro četiri godine jer se tokom istrage uredno odazivala na sve sudske pozive.

Džaja odbio nagodbu
Potpisivanje sporazuma o priznanju krivice nuđeno je i bivšem čelniku Zvezde Draganu Džajiću, koji je, kao i Ceca, takođe optužen za zloupotrebu službenog položaja, što je on odbio. I njemu takođe preti od dve do 12 godina zatvora, a tužilaštvo je iznosilo ponudu koju su činile presuda od dve godine zatvora i obaveza uplate dva miliona evra u humanitarne svrhe.

Palma: Nisam je štitio!
Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, negirao je spekulacije juče za „Alo!“ da je Cecu pokušao da zaštiti od krivičnog progona.
- Nije tačno da sam je štitio! To neko namerno plasira neistine - rekao je Palma, odbijajući da komentariše podignutu optužnicu protiv Cece.

Šeki: Ne mogu nikome pomoći!
Dragoslav Šekularac, fudbalska legenda, od nas je čuo da će biti svedok u procesu protiv Svetlane Ražnatović.
- Verovatno me je Ceca predložila - prvo nam je rekao Šeki, a kada smo mu rekli da će biti svedok tužilaštva, odgovorio je:
- Ja sam otišao iz Obilića mnogo pre nego što se na Vračaru dešavalo ovo što sada čitamo u novinama. Iskreno, odazvaću se pozivu, ali ne vidim koliko ja tu mogu da pomognem bilo kome. Jednostavno, ne znam ništa direktno o tome, mogu samo da prepričam ono što sam pročitao u novinama.

„Cecine“ majice!
Predrag Azdejković, predsednik Gej-lezbijskog informativnog centra, odlučio je pokrene unosan biznis s majicama s likom Svetlane Ražnatović i natpisom „Free Ceca“ („Oslobodite Cecu“). Štaviše, prvu veću narudžbinu očekuje od - Jelene Karleuše!
- Ovde je lova! Deo novca ću da potrošim na cigarete, koje ću joj nositi u zatvor - kroz smeh se „zakleo“ Azdejković.

„Da sam krala, krala sam“
Otkako je objavljena vest da je protiv folk dive Svetlane Ražnatović podignuta optužnica, veliki broj javnih ličnosti se oglasio na društvenim mrežama poput „fejsbuka“ i „tvitera“, a među njima su se posebno izdvojili oni koji glase na imena glumice Katarine Radivojević i odbojkaša Edina Škorića. Naime, dok je većina poznatih, poput voditelja Vlade Stanojevića, izrazila svoju lojalnost prijateljici tako što je napisala: „Podrška Ceci Ražnatović“, na profilu koji glasi na ime Katarine Radivojević stoji: „Konačno“, a pridodat je i link sa vešću o podizanju optužnice. Za razliku od nje, Edin Škorić je na „fejsbuk“ profilu napisao: „Da sam krala - krala sam! Kad je ona nama to govorila, a niko nije kapirao“.
Kad smo ga pozvali, Edin nam je kratko prokomentarisao:
- Glupo mi je da komentarišem statuse. Kod mene je sve to zezanje - rekao nam je Škorić.
Do zaključenja broja nismo uspeli da stupimo u kontakt sa Katarinom Radivojević, tako da smo ostali uskraćeni za njen komentar.

Hmmm... Šta vi mislite? Ostavite nam Vaš komentar ispod.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар