Manekenka Katarina Rebrača (38), optužena za proneveru 37 miliona dinara iz svog humanitarnog fonda, tužila je u Americi svojevremeno svog oca Nikolu Rebraču, ali je izgubila spor.

U njeno ime tužbu je podnela njena majka Sandrina Bogunović (61), koja je i sama presavila tabak protiv bivšeg supruga. Ove informacije iznela je u svojoj knjizi „Kondo, kondo“ zagrebačka novinarka Irena Divković- Milanović, koja se bavila životima poznatih srpskih i hrvatskih ličnosti u inostranstvu. „Nikolu je 30. decembra 1985. pred sudom u Njujorku tužila Sandrina, koja je tužbu podnela i u Katarinino ime, jer je ona tada bila maloletna. Spor je trajao dve godine, a okončan je 15. decembra 1987. nepovoljno po Sandrinu i Katarinu“, navodi autorka u knjizi. Katarina i njena majka sa Nikolom su vodile spor oko duga, čega se prisetio i njihov američki advokat Dejan Brašić, srpskog porekla.“Sećam se da je spor bio vezan za neki dug, alimentaciju i finansije u toku brakorazvodne parnice između Sandrine i Nikole. Čini mi se da su se sporili oko restorana na Kolumbo aveniji u Njujorku i hotela u Vestčesteru ili okrugu Roklend, u državi Njujork“, izjavio je Brašić za „Alo!“ i dodao da mu je Sandrina kasnije poklonila kuvar sa srpskom kuhinjom koji je napisala.
Katarina je posle epizode na sudu bila u dobrim odnosima sa ocem, koji ju je prošle godine posetio u beogradskom Centralnom zatvoru, u kojem je provela sedam meseci zbog optužbe da je sa majkom proneverila pare iz svog fonda za prevenciju raka dojke. Autorka navodi da je Katarina Rebrača u Americi živela uglavnom na adresama svoga oca Nikole, a potom sama na Menhetnu, u 106. ulici u Njujorku, gde je samo mesečni najam četvorosobnog apartmana 3.500 dolara.“S ocem je živela u mnogo lošijim apartmanima na perifernim lokacijama izvan Njujorka. Sandrina je zaista živela na otmenim lokacijama u Los Anđelesu, u Santa Moniki i Beverli Hilsu, ali je manje poznato da je živela i u Ohaju. Iz podataka američkih registara proizlazi da je Katarina u Americi živela samo kod oca, koji sa drugom suprugom Patricijom Panela ima ćerku i sina. Naime, u svim registrima uz Sandrinu ne stoji ime nikakvih srodnika“, piše u knjizi zagrebačke novinarke. Autorka navodi i da je Rebračin otac uspešan poslovni čovek i da drži ekskluzivni hotel u blizini Njujorka. „Obnovio je hotel u mestu na dva sata vožnje od Njujorka, a pre dve godine Katarinina sestra po ocu Arijel otvorila je ekskluzivni riblji restoran. Hotel i restoran uređivao je Katarinin brat po ocu Sergej, koji je po zanimanju dizajner”, otkriva autorka. Zanimljivo je da je Sandrina u sporu protiv bivšeg supruga za advokata uzela njujorškoga advokata Dejana Brašića, koji je u Hagu branio i Momčila Krajišnika, bivšeg predsednika Skupštine Republike Srpske. (Svet)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар