Počeo novi rijaliti-šou Dvor. Učestvuje 24 takmičara, uglavnom muzičari. Prve nedelje svi u kući za građanstvo, neki neće ni osetiti slast dvorskog života.

Nekada davno, u dalekoj ružičastoj zemlji postojalo je jedno kraljevstvo. U njemu se nalazio prazan Dvor u kojem nije bilo ni kralja, ni kraljice. Sve je bilo pusto u ovoj dalekoj zemlji, a onda je 24 poznatih ili manje poznatih ličnosti iz regiona prihvatilo da prevali taj put i preuzme presto.

Ali, da bi se došlo do Dvora treba proći neke izazove. Za početak, svi su smešteni u kuću za građanstvo, koja je malo stilizovanija od kuće koja je bila na imanju u Lisovićima, za rijaliti-šou Farma. Mnogi neće ni imati priliku da vide kako izgleda Dvor i dvorski život.

Prvo će morati da uče kako da se uđe na Dvor, a prve nedelje će neki biti izbačeni. Oni za koje publika smatra da ne treba da uživa u dvorskom, raskošnom životu.

U rijaliti-šou Dvor učestvovaće 24 ljudi, uglavnom pevača i pevačica, tu su i dve manekenke, starleta iz Slovenije, bivši fudbalski golman, glumac iz "Kursadžija", novinarka...Neke smo upoznali u ranijim rijaliti programima, poput Velikog Brata, Farme, Operacije trijumf, druge poznajemo po minulom radu, ostale ćemo upoznati. Naravno, tu su i neizbežnje Zvezde Granda.

Pojedini učesnici Dvora su u profilima rekli da očekuju seks i da nemaju ništa protiv toga. Naravno, reč je o mladićima. Devojke su uzdržane. Tačnije, ne pada im na pamet!

Svi takmičari su za sebe rekli da žele da se dobro zabave, da ne podnose licemere i lažove (baš čudno, zar ne?), da su vedrog duha, a obe manekenke sebe na Dvoru vide u ulozi kraljice. Naravno!





Ali, tu je već jedna kraljica. Kraljica narodne muzike Lepa Lukić. Društvo će joj praviti:

Izvorinka Milošević - pevačica, koja za sebe kaže da je "beskompromisni borac" i da se ne plaši nikoga.

Bebi Dol (Dragana Šarić) - muzičarka, pevačica, učestvovala na Farmi, predstavnica nekadašnje države na Evroviziji sa pesmom "Brazil". U profilu je rekla da od "Dvora očekuje dvorsku zvrčku".

Dejan Cukić - muzičar (ima 51 godinu). Bio je u grupi Bajaga i Instruktori. Motiv za ulazak u rijaliti-šou mu je da pokaže da nije baš toliko ozbiljan kakvim ga ljudi doživljavaju. "Ja bih da pevam još malo, jer je život samo jedan", otpevao je Cukić jedan od svojih najpoznatijih stihova. Oženjen je i ima dvoje dece.

Vanesa Šokčić - pevačica (ima 40 godina). Nadimak joj je "Plavi haos". Objavila je devet albuma, prvi je objavila sa 14 godina i na to je vrlo ponosna. "Volim pare i rado ih trošim", kaže.

Ivan Ivanović Đus - reper, poznat po tome što je diskvalifikovan sa Farme. Šta očekuje od Dvora? "Da pokidamo ovaj Dvor do kraja! Bitno je da se pamti". Životni moto: "Život je seks! Znači, biće seksa".

Dejan Milićević - modni fotograf (ima 30 godina). "U privatnom životu sam kralj, sebe na Dvoru vidim u ulozi dvorske lude".

Tamara Todeska - pevačica iz Makedonije, sestra Tijane Dapčević. Od nje treba da očekujemo zezanje i pevanje. Tako je bar obećala.

Nebojša Čolić - Fiko - glumac (ima 51 godinu), član "Kursadžija". Za sebe u šali kaže da je "nedoljiv, mršav...

Manel Amar Jelić - manekenka, rođena u Tunisu, živi u Hrvatskoj. Muž joj je bio protiv ulaska na Dvor, jer je ljubomoran. Kaže da želi da bude "kraljica za ceo život".

Mika Kostić - pevačica (ima 27 godina). Učestvovala u Operaciji trijumf.

Jelena Marinkov - pevačica iz Zrenjanina (ima 28 godina). Učestvovala u Zvezdama Granda, došla do finala. Za sebe kaže da je vedra i nasmejana i da voli takve ljude. Seks na Dvoru? "Ne, nikako".

Urša Amra Čepin - voditeljka iz Slovenije. Slikala se za Plejboj.

Predrag Peca Brzaković - nekadašnji fudbalski golman, sada trener (ima 46 godina). Branio je za OFK Beograd, Čukarički, Vojvodinu, kiparski Anortozis.

Lana Toković - pevačica iz Beograda (grupa Lana i Aldo). Za sebe kaže da je istinita, mane su joj nestrpljivost i lenjost. Plaši se miševa.

Jovan Stefanović - pevač, 22 godine. Učesnik Zvezda Granda. Za sebe kaže da je vaspitan i kulturan, ne voli kad mu se nameće autoritet. Životni moto: "Samo napred, nema nazad".

Nina Vorkapić - manekenka (23 godine). Ne voli sujetne, iskompleksirane, nabeđene i neostvarene ljude. Plaši se mraka. Sebe na Dvoru vidi u ulozi kraljice.

Danijel Pavlović - pevač iz Kragujevca, 25 godina. Učestvovao u Operaciji trijumf. Brate Marije Šerifović, koja ga je savetovala da "bude to što jeste".

Amel Ćeman Ćemo - pevač, koji za sebe kaže da nije lakoveran, jer ima kafansko iskustvo. Plaši se lifta.

Igor Kostić - pevač (30 godina), muž Mine Kostić. Mrzi nepravdu, laž i zlotvore. Vidi sebe u ulozi kralja na dvoru.

Nemanja Nikolić - pevač, iznikao iz takmičenja za Zvezde Granda. Oženjen je, a njegova porodica je bila protiv ulaska u rijaliti-šou, jer smatra da on nije za to. Životni moto: "Bolje grob, nego rob".

Marko Stojković (MC Stojan) - reper iz Lučana, ima 27 godina. San mu je da snimi duet sa Jelenom Karleušom. Za sebe kaže da je "i romantičan i perverzan". Seks na Dvoru? "Naravno!".

Denis Boneštaj - pevač iz Podgorice. Ima 23 godine. Na Dvor je ušao slobodan (nema devojku), tako da ne bi imao ništa protiv veze u ovom rijaliti-šou. San mu je da snimi album sa Cecom Ražnatović.

Dragana Tripić - novinarka dnevnog lista "Alo". Nadimak joj je "maca", jer ume i da se mazi, ali i da ogrebe.






Dakle, neće svi oni imati privilegiju da uđu na Dvor (i u ona vremena nije baš svako mogao da uživa u dvorskom životu, već se tamo odlazilo po zasluzi).

Tokom prve nedelje šoua, svi će biti smešteni u kući za građanstvo i učiće pravila života na Dvoru, ali će publika odlučiti ko zaslužuje da dobije takvu šansu. Oni koji je dobiju dovoljno glasova, neće ni videti Dvor.

Da li će kraljevstvom vladati dobar ili loš kralj, odnosno da li će kraljica biti "majka ili maćeha" svojim dvoranima, odlučivaće i VIP učesnici i publika koja će jednom nedeljno izbacivati po dva takmičara - muškarca i ženu.

Rijaliti šou Dvor 45 dana, a propozicije su sledeće:

Učesnici sami među sobom biraju vođe, odnosno biraju klasno društvo karakteristično za kraljevsko uređenje. Pojedini takmičari (posluga, dvorske lude) će biti lišeni svakog komfora, a "vlastela" će uživati u obilju i imati sve privilegije.

Da bi preživeli učesnici će morati da se prilagode načinu života karakterističnom za "bajkoviti period". Moraće da rade, izvršavaju zadatke, da se igraju i takmiče kako bi opstali u rijalitiju.

Takmičari dele svoje uloge koje se svake sedmice menjaju kroz izbore koje sami prave. O izboru kralja i kraljice odlučivaće točak sreće, ali i takmičari. Kralj i kraljica će imati velike privilegije života, ali i mogućnost uređenja svog kraljevstva gde će birati ko će od takmičara biti nadzornik, dvorska luda, ko kraljičina sluškinja, a ko seljak.

Seljani će se na kraju svake nedelje boriti da opstanu u kraljevstvu, a publika će odlučivati koji muškarac i žena treba da napuste dvor. Tokom trajanja rijalitija uloge u kraljevstvu će se menjati, tako da će se dešavati da takmičar jedne nedelje može biti kralj, a već sledeće sluga pa čak i da bude eliminisan iz takmičenja.

Na kraju u finalu dobićemo poslednjeg kralja ili kraljicu – pobednika, takmičara koji se najbolje snašao u svim izazovima i ulogama kraljevsta i koji je dobio najveću podršku publike, koji kući odlazi sa velikom nagradom - 50.000 evra.

Postoji i druga nagrada - 10.000 evra. Nju će dobiti takmičar koji dođe do finala i koji bude prikupio najviše zlatnika.

Inače, ovaj rijaliti-šou je ideja vlasnika Pinka Željka Mitrovića, saopštila je ta televizija. Biće prenošena u pet zemalja: Slovenija, BiH, Crna Gora, Makedonija i Srbija.


Pročitajte i ostale vesti o rijalitiju "Dvor".

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар