Božić je radosni praznik koji dočekujemo i proslavljamo sa najdražima. Svakako, to je i vreme čestitanja, kome se u davna vremena pridavao i jasan magijski karakter, jer se božićnim čestitkama i željama prizivao opšti boljitak, zdravlje i sreća, slično kao i za Novu godinu.

Nekada su se, tako, slale i božicne čestitke, što je kasnije uglavnom zamenjeno onim novogodišnjim. Ali u vreme masovnog slanja SMS poruka, vratio se i običaj božićnog čestitanja, a neke od prigodnih čestitki za ovu priliku i mi ovde donosimo.


Dopusti da se Božić dogodi u tvom srcu, da se ljubav rodi svaki dan iznova, jer Božić postaje vidljiv u svakoj ljubavi među ljudima! Hristos se rodi!

Neka Božićna zvezda zasja u tvom srcu i ispuni ti sve želje, nade i snove. A osmeh malog Isusa neka te prati i vodi celog života! Srećan Božić!

Dok zadnji badnjak gori slušaj srce što govori: Blagostanje, mir i dobrota nek vas prate celoga života. Hristos se rodi!

Dok nebom lete pahulje bele, dok se sada poljupci i poklonii dele, anđeli nek poruku ponesu na krilima belim, da ti najsrećniji Božić od srca želim!

Srce ispunjeno toplotom, lice ozareno vedrinom, mir i dobro doma tvoga i sve najbolje za Božić želim ti iz srca svoga! Hristos se rodi!

Nek vam srebrni zraci Božićnog jutra pod badnjakom osvetle poklon ispleten od zdravlja, sreće, mira i ljubavi... Hristos se rodi!

Šaljem ti stihove umotane snegom i dobrotom, šaljem ti najljepše želje u ovoj noći okupanoj lepotom. Srecna ti božicna noć, a radost i sreća sami će doći! Hristos se rodi!

Kad Božić pokuca na vrata i spoje se skazaljke sata, nek' ispune ti se sve želje, tugu nek' otera veselje... Hristo se rodi!

Srce čoveka smišlja put, ali Bog upravlja korake njegove! Kud god kreneš ti i svi koje voliš i sve što uradiš neka ti bude blagoslovljeno!!! SRETAN BOŽIĆ

Samo otvoren um prima mudrost, samo otvorene ruke primaju darove, samo otvoreno srce prima ljubav i samo najdraže osobe primaju ovo poruku! Sretan Bozic!

 Badnjaci ti srećni novi, Bog neka te blagoslovi, nek’ ti srećom dom zablista, jer slaviš rođenje Isusa Hrista. Srecan Božić!!!!

Sveto drvo badnjeg jutra što Vam danas kuću krsti nek donese svaku sreću i od svake muke spasi. Zato kako Bog dragi reče srecno Vam bilo badnje veče!

Ko se krstom krsti i slavu svoju slavi badnjak pred kućom ne sme da izostavi. Život nek vam bude kao najlepŠi san, od srca vam želim sretan badnji dan.

Nek današnji blagi dan vama bude radostan, nek vam Božić vrata zlati, nek Vas sreća prati, anđeo sreće neka Vas vodi - MIR BOŽIJI HRISTOS SE RODI.

Šaljem ti stihove umotane snegom i dobrotom, šaljem ti najlepše želje u ovoj noći okupanoj lepotom, želim ti ljubav u božićnoj noći, a radost i sreća sami ce doći!

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар