Najava da bi srpska folk diva Svetlana - Ceca Ražnatović mogla da održi koncert na zagrebačkom „Maksimiru“ izazvala je veliku buru u Hrvatskoj! Uprkos tome što se na koncert u junu predviđao dolazak 60.000 ljudi, od Cecinog nastupa na stadionu NK Dinamo neće biti ništa.

Zagrebačka policija neće dozvoliti nastup udovice Željka Ražnatovića Arkana jer se radi o koncertu visokog rizika, a imajući u vidu da je Ceca strani državljanin, jednostavno joj neće biti izdata radna dozvola! Uz to, policija se plaši da bi tokom koncerta moglo da dođe do velikih nereda.
„Postoje opravdane sumnje da bi tokom koncerta došlo do većeg okupljanja, pa čak i nereda. U tom slučaju možemo da sprečimo održavanje koncerta“, tvrde u policiji, a prenosi „Jutarnji list“.
U gradskoj upravi, vlasniku stadiona u Maksimiru, kažu da se koncertu neće protiviti ako MUP izda dozvolu za održavanje. Bez obzira na sve, Ceca je uspela ono što niko drugi nije u Hrvatskoj - ujedinila je levicu i krajnju desnicu, odnosno Socijaldemokratsku partiju (SDP) i Hrvatsku stranku prava (HSP).
„Iskreno, prva pomisao kada sam čula za to je - Hrvatska tone! To mislim i zbog muzike koju ona peva i činjenice ko je ona i ko joj je bio suprug“, rekla je Milanka Opačić (SDP).
Iz HSP-a su bili konkretniji:
„Ako situacija bude išla u smeru da će se koncert održati, organizovaćemo se i iskazati protivljenje. Hoće li to biti protest ili nešto drugo, još ćemo se dogovoriti“, rekao je Danijel Srb, čelnik Hrvatske stranke prava.
Da podsetimo, održavanje Cecinog koncerta u Zagrebu je najavljeno kao mogućnost u okviru balkanske turneje posle izdavanja novog albuma.

Rado viđeni gosti iz Srbije
Poslednjih godina, mnogi pevači iz Srbije su bez problema nastupali u Hrvatskoj. Među njima su Lepa Brena, Željko Joksimović, Željko Samardžić, Zdravko Čolić, ali i drugi koji su uspeli da napune zagrebačku „Arenu“. Đorđe Balašević redovno održava koncerte u Hrvatskoj, a od rokera su u „lijepoj njihovoj“ između ostalih nastupali Bajaga i „Električni orgazam“.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар