Koliko Skoplje voli Zdravka Čolića najbolje se videlo u subotu veče, kada je najbolji pop pevač na Balkanu održao poslednji koncert u ovoj godini, u sportskoj areni „Boris Trajkovski“ pred oko 12.000 ljudi.

Na parking ispred dvorane neprestano su pristizali automobili sa registarskim oznakama ne samo Skoplja, već iz čitave Makedonije. A u sali, prava modna revija – pripadnice lepšeg pola, svečano obučene, zauzimale su svoja mesta na tribinama i u parteru. Mada je Čoliću ovo bio treći nastup u makedonskoj prestonici u poslednje tri godine, ispostavilo se da ga se publika nije zasitila. Naprotiv.

Kada je u 21.30 izašao na scenu i u pratnji svog desetočlanog benda, pojačanog za ovu priliku gudačima Beogradske filharmonije i balerinama, i zapevao „Sinoć nisi bila tu“, dvoranom se prolomio zaglušujući pljesak praćen ovacijama. Publika na tribinama ustala je sa svojih mesta i počela da igra i peva sa Čolom.

Naš najpopularniji pop pevač svih vremena prvih nekoliko numera bio je pomalo „stegnut“, ali se ubrzo opustio. Trčao je po pozornici poput Mika Džegera, dodirivao ispružene ruke obožavalaca, slao poljupce… U VIP loži đuskali su makedonski ministri, a nekoliko desetogodišnjaka, tik ispred bine, pevali su svaku pesmu od početka do kraja, zajedno sa svojim roditeljima. U bekstejdžu uživao je najpoznatiji makedonski menadžer Velibor Džarovski Džara, koji je svojevremeno sarađivao sa pevačem.

- Dobro veče, Skoplje! Da li se dobro zabavljate – pitao je Zdravko publiku, a ona mu je odgovorila gromoglasnim aplauzom.

Izuzetno dobro prihvaćene su pesme sa Čolinog aktuelnog, 13. po redu studijskog albuma „Kad pogledaš me preko ramena“, kao što su „Meni niko ne treba“, „Javi se, javi se“ ili „Prolaze neke slike“. Posle gotovo 90 minuta svirke, usledila je pauza za presvlačenje, a publiku je za to vreme zabavljao lokalni pevač Žare Berber (bivši frizer, a sada TV voditelj) u pratnji trubača. Vrisak oduševljenja razlegao se halom kada se Zdravko vratio na scenu, ovoga puta u crnom sakou opšivenim belom trakom.

Publika ga je zasipala crvenim ružama i buketima cveća, a on se dečački osmehivao i zahvaljivao. Kako se tročasovni koncert bližio kraju, atmosfera je postajala sve zapaljivija. Pravi urnebes u dvorani izazvali su hitovi „Jasmina“, „Mađarica“, „Ruška“ i „Čaje šukarije“. Temperatura je rasla, a znoj je počeo da probija na leđima Čolinog sakoa. Usledila su i dva bisa, a najdirljiviji momenat bio je kada je Zdravko zapevao hit „Ti si mi u krvi“, za koji mnogi tvrde da mu je najbolji u karijeri. Pratio ga je složni hor od 12.000 duša.

- Hvala Skoplje, vidimo se opet – pozdravio je Čola publiku, pre nego što im se, zajedno sa bendom, poklonio nekoliko puta.

Posle koncerta ispred Zdravkove garderobe formirao se dug red poštovalaca njegove pesme, koji su želeli da se fotografišu sa njim i dobiju autogram. Samo najsrećniji su imali tu čast i zadovoljstvo, dok su ostali morali da se zadovolje slikanjem sa članovima benda.

- Bilo je odlično. Ja Skoplje doživljavam kao svoj grad i uvek rado ovde dolazim. Bilo je nekih razgovora da održimo dva koncerta u ovoj novoj dvorani, ali smo zasad odustali od te ideje – kazao je Čolić za naš list neposredno po završetku svog poslednjeg nastupa u ovoj godini.

Za razliku od prethodnih godina, pevač Novu godinu neće dočekati radno, već u krugu porodice – supruge Sandre i ćerki Une i Lare.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар