Zbog naših dragih stranaka, niko živ ne može da dođe na red da se malo „prikaže“ u medijskom loncu. Samo mrtav, možda, ali pod uslovom da je bio mnogo bitan. Vuk Jeremić je moj heroj ovih dana.

Neverovatno me podseća na neke među mojim koleginicama (ups!) i druge, takozvane šobiznis ličnosti. Na Kongres DS-a otišao je ubeđen da je pobednik, a vratio se kao trinaesto prase. Znate ono što smeta. Ili, ukoliko se ovo prethodno poređenje nekome učini ružnim, može se reći - zadnja rupa na svirali. Doboš! Žao mi je, Vuče, meni nikada niste bili antipatični, ali, budući da sam u medijima, ne i u diplomatiji, a tek ne u spoljašnjoj politici, iskusnija od vas, podsetiću vas na onu narodnu - „Prvo skoči, pa se posle hvali u kameru!“ Mnogo je to zeznuto kada najavljuješ trijumf, a zabeležiš poraz. Znam ja takve, na kilo! Svi im se posle smeju i pokazuju prstom na njih. Duplo golo! Vidite kako se farmerka Natalija lepo pomirila s tim da je u duelu sa Ekremom Boratom Jevrićem čist gubitnik i ništa nije učila o fungicidima i stajskom đubrivu. Otišla kući u zagrljaj svojoj porodici.

A porodice su vidim, ovih dana, baš na meti, i to - gde? Na srećnom Zapadu! Brižni čuvari demokratije i ljudskih prava su se toliko zadubili u svoju ulogu, da su nedužnim roditeljima oduzeli decu! Razlog: fotografije u kompjuteru oca porodice, koje čak nije on uradio, već su se deca međusobno slikala tokom brčkanja u kadi! Kao što vidite, sve je moguće. Čak i da vam neko oduzme sopstvenu decu, bez utvrđivanja krivice! Oni koji se predstavljaju kao zaštitnici sreće pokazuju najveću bezdušnost. Izvinite zbog poređenja, ali ovo je stvaran život, a ne emisija „Animal Cops“ na kanalu „Animal Planet“ gde policajke grubih glasova kažnjavaju vlasnike pasa ukoliko im ljubimci ne žive u svili i kadifi! Jao, šta bi bilo kada bi došle u Srbiju. Ne samo sa psima, već i sa ljudima koji se smrzavaju po haustorima i umiru od gladi? Čije je to NEČOVEŠTVO?

U međuvremenu, u „Farmi“ pljušte šamari, raskidaju se stara i sklapaju nova prijateljstva, tople izjave pune poštovanja i nežnosti poput „Smrdiš na štalu“ ili „S*rem ti se u taj pileći mozak“ lete na sve strane. Zaboravih da, onomad kod Lee Kiš, čiju emisiju posećujem dozirano i s merom, a ne kao neki što su uplatili pansion tamo, malo bocnem Acu Ilića za onu njegovu najavu da će „Farma 3“ biti „trijumf ljubavi i čovekoljublja“. Još jedno isklizavanje. Baš poput ministra Jeremića i njemu sličnih. Elem, kad već pomenuh, zaista mi dragu, Leu Kiš, imam i za nju novogodišnji savet!

Draga moja, da uzmete vi jednu dobru metlu ili oklagiju, čak i da poterate te „podstanare vašeg popodneva“ napolje. Zar ne shvatate da im je tu, kod vas, bolji provod nego u bilo kom rijalitiju? Em se obilno i kvalitetno jede i pije, sluša se muzika, peva se i igra, ogovaraju prisutni dok traje plejbek - ma milina! Sve omiljeni estradni sportovi!

Još kad krene deljenje poklona, pa napune džepove i za sebe, i za ženu ili muža, bolesnu tetku, dobru komšinicu! I sve to - PRED KAMERAMA! Kako da vam kažem, takvi koji koriste vašu dobrotu, najobičniji su - paraziti! Navadili se. Zbog vašeg gostoprimstva, narod ih ne zaboravlja. Inače...

Ili, ukoliko vam je žao i po prirodi volite da činite dobra dela, pretvorite emisiju u rijaliti program. Ali, za kaznu terajte ih da vrte „točak sreće“, dok im se ne zavrti u glavi, dok ne popadaju u nesvest, što opet ne bi bilo dobro za scenografiju. Zbog gabarita mnogih među njima popucaće vam kulise i dekoracija. Zato, svima po sto grama šunke ili svinjsku nogicu i - napolje! Barem zvezda, ako ničeg drugog, imamo dovoljno!


Pročitajte ostale vesti o Seki Aleksić klikom ovde.


Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар