Premijera predstave „Ožalošćena porodica" Branislava Nušića zakazana je na njujorškom of-Brodveju za 19. decembar. Rediteljska palica je u rukama Sanje Beštić, dok glavnu ulogu Sarke igra Katarina Radivojević.

Sudeći po poslednjim probama koje su u toku, ove dve Srpkinje imaju dobru šansu da na Svetog Nikolu osvoje veoma zahtevnu njujoršku publiku.
Predstava će se igrati u „Galeriji MC", jednom od nekoliko različitih prostora u okviru akcije „The Local Museum Project" (Projekat lokalnih muzeja), dok je naslov dela preveden kao „The Weeping Game" (Igra jecaja). Predstava će biti izvedena na engleskom jeziku, a tekst koji se koristi preveden je na jednom od njujorških univerziteta. Dramaturg Džon Pastore je tekst modernizovao tako da se ne izgubi Nušićev humor, Sanja i Katarina pokušavaju da svojim američkim saradnicima približe temu ovog dela kako bi sve bilo autentično.
- Igrati Sarku u Njujorku je izazov zbog specifičnosti njenog lika kao tipičnog srpskog karaktera. Nadam se da će Amerikanci shvatiti srpski humor. Sanja ima moderan pristup komadu, ali je to jako zanimljivo u kombinaciji sa jednim tako klasičnim delom. Ipak, ja kao Srpkinja dajem mu srpski pečat. U predstavi igram Crnu udovicu koja je sahranila dva muža, a ne odustaje ni od rođakovog bogatstva - kaže Katarina.
Rediteljki Sanji Beštić ovo je treći komad koji režira na of-Brodveju. Ona kaže da je glumačku podelu uradila drugačije od onih standardnih za Nušićeve komade:

Bard komedije adaptiran za ameriku... Sanja Beštić i Katarina Radivojević (gore), detalj sa probe (dole)
- Partnere sam kombinovala tako da u vezi budu starija žena i mlađi muškarac, ali i obrnuto. Nadam se da mi Nušić to neće zameriti. Agaton je dosta mlađi i nema ženu Simku, dok Katarina igra Sarku, koja je u mojoj verziji mlada, iako je već sahranila dva muža. Mislim da ona kao glumica ima veliki raspon i da može da odigra svašta, a prvi put ćemo je videti u ovakvoj jednoj klasičnoj komediji - ističe Sanja.
U predstavi pored srpske Zone učestvuju Ivana Karapandžić, Kris Betstoun, Felipe Bonila, Nik Desimon, Šeron Vajsvol, Danijel Dembrof, Šeri Graubert, Ticijana Kozentino i Adma Štern. (Press)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар