Dokumentarni film Dušana Vesića "EKV - Kao da je bilo nekad" o sudbini kultne beogradske rok grupe "Eketarine Velike" objavio je na DVD-u Multimedia Records.

"Krug se zatvorio. Imali smo seriju, imali film, i imamo sada i DVD izdanje. Nadam se da izgleda dostojno benda o kome je film", rekao je na promociji filma njegov režiser Dušan Vesić, koji je i koscenarista sa Sandrom Rančić.

"Kao da je bilo nekad" je pre dve godine kao četverodelnu seriju emitovala Radio-televizija Srbije, a potom je Vesić sa istoimenim filmom išao na nekoliko festivala u regionu, gde je dokumentarac imao zapažena prikazivanja.

U 85-minutnom dokumentarcu o "EKV" govore njeni nekadašnji članovi basista Dragiša Uskoković-Ćima, bubnjari Ivan Fece Firči, Ivan Ranković i Marko Milivojević, pevačica Tanja Jovićević, i brojni savremenici i prijatelji benda.

Vesichev dokumentarac prvi je otvoreno progovorio o uticaju droge na beogradski postnovotalasni bend, koji danas važi za jedno od najuticajnijih i najpoštovanijih imena jugoslovenskog i srpskog rokenrola.

Ključna tri člana benda, koji se najpre zvao "Katarina II", a potom "Ekatarina Velika", bili su gitarista i pevač Milan Mladenović (1958-1994), basista Bojan Pečar (1960-1998) i klavijaturistkinja Margita Stefanović (1959-2002).

Na prvom albumu "Katarina II" (1982) svirao je bubnjeve Ivica Vdovich-Vd (1960-1992), prethodno sa Mladenovićem član kultnog"Šarla akrobate".

"Dokumentarni film 'EKV - Kao da je bilo nekad' je uzbudljiva i potresna priča o životu i smrti, stvaranju i zavisti, ljubavi i mržnji, usponu i padu. Svi članovi kreativnog jezgra 'EKV-a' preminuli su u periodu od 1992. do 2002. godine", saopštio je Multimedia Records".Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар