Nakon što je Tereza Kesovija pogazila datu reč i odlučila da su joj srpske pare važnije od principa u koje se klela, broj pevača na prostorima bivše Jugoslavije koji pripadaju takozvanoj tvrdoj struji sveo se na četvoro.

Tako u ovom trenutku na spisku onih koji neće nastupiti u zemljama u kojima ne smatraju da su dobrodošli ili naprosto ne žele da odu stoje još samo imena Svetlane - Cece Ražnatović, Bore Đorđevića, Olivera Dragojevića i Miše Kovača.

- I kada sam pravila koncert u Beogradu, pozvala sam sve ljude koji žele da me čuju da dođu ovamo jer su Srbija i Beograd otvoreni za sve ljude, za razliku od, na primer, Zagreba. Zato tamo nikada u životu nisam bila i neću ići. Nije problem samo u koncertnim aktivnostima već i u medijima koji cenzurišu pevače sa ovih prostora. Svojevremeno sam imala loše iskustvo kada sam dala intervju za TV „Nova“ koji je bio zabranjen. Naprosto ne postoji reciprocitet u tome kako se njihovi izvođači tretiraju ovde, a kako pevači iz Srbije tamo. Ipak, drago mi je što pripadam narodu koji je otvoren za sve ljude i gostoprimljiv jer to pokazuje našu veličinu - rekla je za naš list najveća srpska zvezda Svetlana Ražnatović.
Frontmen grupe „Riblja čorba“ Bora Đorđević, poput Cece i dalje ne želi da gostuje u „lijepoj njihovoj“.
-Već sam imao blanko ponude iz tri hrvatska grada da sam upišem sumu za koju bih nastupao sa „Čorbom“. Ali neću, jer se tu ne radi o novcu, nego o principu - rekao je Bora Đorđević, koji je svojevremeno, kada je hrvatska grupa „Kolonija“ trebalo da nastupi u Beogradu nakon što je pevala za nepravosnažno osuđenog zločinca Branimira Glavaša, Đorđević izjavio:
- Mali je Centar „Sava“ koliko mi imamo izdajnika!
Da ne postoje samo principijelni ljudi sa srpske strane svedoči i primer hrvatskog pevača Olivera Dragojevića, koji je uvek bio jasan u svojim izjavama kada je u pitanju gostovanje u našoj zemlji.
- Nikada neću otići u Beograd i tamo održati koncert To obećanje ću i održati - izričit je Dragojević, a slično misli i njegov kolega Mišo Kovač.
- Kad je Severina napunila „Beogradsku arenu“, Raka Marić, koji nije moj menadžer, rekao mi je da bih ja mogao pet da napunim. Ali, nije to za mene - izjavio je Kovač nedavno.

Dino Merlin se još premišlja
Iako je ranijih godina bosanski pevač Dino Merlin bio izričit u stavu da neće nastupati u Srbiji, nedavno je za jedan list izjavio da ipak razmišlja o beogradskom koncertu.
- Planiram koncert u Beogradu! Poslednjih nekoliko godina u mnogo navrata mi je upućen poziv da održim koncert u Beogradu. Svestan sam velikog interesovanja srpske javnosti za moj nastup, ali je u ovom trenutku još preuranjeno govoriti o detaljima - rekao je tom prilikom Dino, koji ipak još nije zakazao koncert, iako je ublažio stavove. (Alo)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар