Završni ciklus serije „Selo gori, a baba se češlja” počinje da se emituje večeras na Prvom programu RTS-a u starom terminu od 20.05 časova. Repriziranje 67 epizoda avantura iz Petlovca, koje je završeno sinoć, često je bilo najgledaniji sadržaj na srpskim TV stanicama. U proseku rejting serije je bio više od 20 odsto, a udeo u gledanosti oko 50 odsto!

U nove 22 epizode, pored već poznate plejade izvrsnih glumaca, pojaviće se i Dara Džokić, Ceca Bojković, Dragan Petrović Pele, Danica Todorović, Irfan Mensur, Bane Tomašević i mnogi drugi.

Režiser i scenarista najgledanije srpske serije Radoš Bajić kaže za Press da je ogroman rad i napor uložio u projekat „Selo gori” i da je posle 700 dana snimanja napokon „baba očešljana”.

Naša ekipa se oseća kao posle preživljene bure! Danonoćno smo radili ulažući poslednje atome snage za što bolji kadar i da, posle četiri godine neprekidnog rada, okončamo ovaj projekat sa elanom i koncentracijom s kojom smo ga i započeli. Dok se moja ekipa saradnika odmara, ja još imam posla u montaži i tonskoj obradi, gde se finaliziraju poslednje epizode. Zadovoljan sam onim što smo napravili, spokojan sam i miran pred emitovanje novih epizoda, uveren sam da nećemo izneveriti armiju naših fanova, kojima se zahvaljujem na ogromnoj podršci koju mi pružaju – rekao je popularni Radašin iz Petlovca.

Prva premijerna epizoda, koja se prikazuje večeras, nosi naziv „Bratunac” i otkriva nam novi lik – Kožnog, koga tumači Dragan Petrović Pele. Radašin (Radoš Bajić) i Radojka (Ljiljana Stjepanović) kreću na put u Bratunac u posetu ćerki Miloni (Mariana Aranđelović) i zetu Radenku (Fuad Tabudžić) i tada će se izgubiti u vrletima divljine. Milona i Radenko se spremaju da dočekaju roditelje kako dolikuje i od lokalnog zelenaša Kožnog pozajmljuju novac. U Petlovcu Radoslav (Nedeljko Bajić) i Ivana (Marija Petronijević) odlučuju da se odvoje od roditelja i kupe plac van sela. To kod Radašina izaziva revolt i dolazi do konflikta između oca i sina.

„Selo gori, a baba se češlja” je najobimniji i najzahtevniji TV i filmski projekat u Srbiji u poslednjih 20 godina. Saga o srpskom selu snimala se u kontinuitetu od 2006. do avgusta ove godine. Produkcijska kuća „Kontrast studio”, koja je koproducent projekta, od snimljenog materijala mogla bi da izmontira 37 igranih filmova! (Press)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар