katarina-rebraca
U Višem sudu u Beogradu danas počinje suđenje vlasnici Dobrotvornog fonda za prevenciju raka dojke Katarini Rebrači i njenim saradnicama optuženim za protivpravno prisvajanje 37 miliona dinara iz tog fonda. Na optuženičkoj klupi će se pored Rebrače naći i njena majka Sandrina Bogunović, Slađana Mironija i Mirjana Hristić.

Sve četiri su optužene za krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje im preti kazna do 12 godina zatvora.

One su optužene da su od marta 2006. do aprila 2010. protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda “Katarina Rebrača”, uplatili donatori radi obrazovanja i informisanja ženske populacije o predupređivanju raka dojke, uglavnom preko uplatnica “Infostana”.

Rebrača je fond osnovala maja 2006, a njegove aktivnosti su počete već u septembru te godine i za kratko vreme je postigao sve svoje kratkoročne ciljeve, navedeno je na sajtu ove nevladine organizacije. Osnovni cilj osnivanja Fonda je borba protiv raka dojke u Srbiji.

Početkom jula u akciji “Kraba” uhapšena je i grupa zaposlenih na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije na čelu sa direktorom Nenadom Borojevićem, zbog sumnje da su vršili malverzacije sa citostaticima i izvršili krivična dela primanje i davanje mita.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар