Svetlana Ceca Ražnović priprema se za odlazak na prvu turneju po Australiji sledećeg meseca, gde je čeka debi 3. decembra u Pertu, a nalazi se i usred rada na novom 15. albumu "Ide to s godinama". Pre toga, družiće se sa publikom u Skoplju, gde nastupa 26. i 27. novembra. Posle petogodišnje borbe za odlazak u Australiju, konačno je sve završeno – Ceca će zapevati svojim obožavaocima u i zemlji kengura! "Osećam najpozitivniju moguću energiju i imam mnogo volje da pevam, jer mislim da svako od mojih fanova koji nije bio u prilici da dođe na moje spektakle ovde u Beogradu ima pravo da me čuje i vidi uživo. Presrećna sam što dolazim u Australiju, jedva čekam da se družim sa tom publikom i već sad osećam da će naš susret biti izuzetno emotivan. Istinski se radujem kao malo dete", rekla je Ceca za "Vesti".


Tokom 23-godišnje karijere ovenčana je različitim titulama kojima bi se svaka žena i te kako podičila. Lane je bila među 25 najfatalnijih žena i supermama u Srbiji, u susednoj Hrvatskoj izabrana je za najlepšu Srpkinju, u aprilu proglašena najharizmatičnijom ženom godine... Osamdesetih je bili najtalentovanija nada folk-muzike, devedesetih je njena karijera nadmašila sva očekivanja, ušla je uspešno i u poslovne muzičke vode otvaranjem svog studija... "Kad je karijera u pitanju svako od nas ima pravo da mašta o nečemu. Čini mi se od kako sam se rodila i emotivno sazrevala uvek sam imala jedan cilj, a to je da postanem ovo što sam danas. I zaista sam imala mnogo odricanja da bih to bila. Privilegovana sam da mi se san ostvario, ali to nije nešto što se dešava preko noći. Potrebne su godine rada na sebi, ulaganja, odricanja, preskočila sam veliki deo svog detinjstva. Dok se moje društvo provodilo i izlazilo, ja sam stalno radila i bila u okruženju starijih i zrelijih ljudi, što je uticalo da brže sazrim, ali sam patila za svojim društvom, žurkama i ekskurzijama sa njima", rekla je pevačica.


Na pitanje da li je srećna ili nesrećna žena, folk diva odgovara: "Zavisi iz kog ugla se gleda. Kao žena, ja sam ostvarena, jer sam veoma voljena, možda najvoljenija u Srbiji i u okruženju. To je ogromna ljubav, najvoljenija žena na ovom prostoru. Ostvarena sam i kao majka, što je san svake normalne žene. Ostvarena kao umetnik, što je san svakog čoveka koji ima ambicije. S druge strane, da li sam emotivno ispunjena po pitanju partnera, koji treba ovakvoj jednoj zdravoj osobi kakva sam ja? Po tom pitanju ne mogu da kažem ni da jesam ni da nisam srećna. Već čitavu deceniju živim sama, nikada nisam živela sa bilo kim ili pokušavala zajednički život posle smrti svoga muža. Niti sam, iskreno, imala želju i potrebu za tim. Ne želim da ugrozim svoju slobodu na koju sam navikla. Svoj život organizovala sam kako mi odgovara. Ali, kad moji klinci odu sa svojim društvom, sestra ima svoj privatni život, moje drugarice i drugovi takođe, e onda ja ostajem - sama. I razmišljam u toj samoći da bi bilo super da i ja imam nežnost i pažnju, ali uvek pobeđuje ono: bolje biti sam, nego s bilo kim!", kaže Ceca i nastavlja:


"Nisam neko ko će zarad nekih ljubavnih mrvica da toleriše stvari koje mi smetaju, jer sam izgrađena osoba. Imam privilegiju da ne moram po svaku cenu da budem sa nekim po sistemu 'udala se moma, da ne bi bila doma'. Slobodna sam, imam pravo na svoje izbore i da organizujem život kako mi odgovara. Bogu hvala, ja nikada neću biti sama jer imam dvoje dece i mnogo ljubavi, a da ne govorim o svojoj publici. Najbitnija stavka u mom životu su moja deca. Onog momenta kada sam im dala život nemam prava na posustajanje. I to je najjači motiv za čoveka kada je u velikim problemima da se izvuče i nastavi dalje, moram svoju decu da izvedem na put i da do kraja odigram tu zdravu i pravu ulogu roditelja. I ovako sam jedini roditelj, pa su u tom smislu oni već i zauvek hendikepirani. Otac je neko koga neću moći nikada ni da pronađem, niti da nađem adekvatnu zamenu, jer to jednostavno ne postoji. Zato nemam prava da me ikada vide slomljenu", rekla je Ceca Ražnatović.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар