Policija je uhapsila navijače Crvene Zvezde Marka Stojkovića (20) i Vladimira Gabela (22), koji su juče oko 1.30 posle ponoći napali fudbalera Duška Tošić i njegovu suprugu pevačicu Jelenu Karleušu.

Nezadovoljni Tošićevom igrom na subotnjem derbiju, navijači su ispred njihove kuće na Bežanijskoj kosi sprejom na Jeleninom automobilu BMW Z4 ispisali poruku „Ti ćeš da se ku..iš, govno malo!“.

Kako saznajemo, Tošić je uparkiravao svoj automobil BMW X6, nemačkih tablica, ispred porodične kuće, kada su dvojica mladića u jednom trenutku prošla sa „audijem A80“, sive boje. Kada su videli ko je u BMW-u, počeli su da dobacuju Tošiću: „Smrade! Pi..o! Je l‘ te sramota kako si igrao na derbiju!“ Na ove provokacije i uvrede Tošić nije odreagovao, već je ostavio navijače iza sebe i pustio ih da urlaju, ušavši u kuću. Međutim, nakon desetak minuta začuo je buku i s prozora video dvojicu mladića kako se motaju oko Jeleninog BMWZ4, koji joj je Duško poklonio.
Besan, izjurio je napolje i video automobil išaran sprejom, nakon čega je počeo da urla za mladićima, a oni su uzvratili još žešćim psovkama i pretnjama. Čuvši buku i škripu kočnica, uznemirena Karleuša, koja je u kući bila sa njihove dve ćerkice, u međuvremenu je pozvala novobeogradsku policiju. Ona je sa prozora vikala mužu da se vrati unutra, ali i „stiže policija!“, nakon čega su je mladići „počastili“ uvredama, ali i seli u „audi“ i odvezli se niz ulicu.

Patrola je ubrzo stigla na Bežanijsku kosu i blokirala ceo kraj. Bračni par Tošić-Karleuša dao je precizan opis napadača, ali i snimke sa nadzornih kamera njihove kuće, na kojima se vidi automobil i registarske tablice. Za samo 20 minuta napadači su otkriveni u obližnjem kafiću. Iako su mladići u vidno alkoholisanom stanju isprva negirali da imaju veze sa napadom, suočeni sa snimcima u Policijskoj stanici Novi Beograd priznali su delo. Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, po čijem isteku će uz krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti bračnog para biti privedeni na saslušanje istražnom sudiji. Za krivično delo ugrožavanja sigurnosti zaprećena je kazna do tri godine. Uhapšeni Stojković iz Novog Beograda odranije je poznat policiji i privođen je zbog krađa, razbojništava i narkotika, dok Zemunac Gabel do sada nije imao problema sa zakonom.
Ispred kuće bračnog para na Bežanijskoj kosi juče smo zatekli Tošića i Karleušinog PR menadžera Zorana Bitraševića kako ulaze u BMW X6. Pevačica je prethodno tražila od policije da ukloni novinare, koji su juče došli do njene kuće.
- Duško i Jelena su zdravstveno dobro. U ovom trenutku oni ne žele da daju komentare. Policija ispituje čitav slučaj i javnost će o svemu biti blagovremeno obaveštena - kaže Birtašević.

Podrška gej populacije
Iako zvanični podaci kao razlog za napad navode nezadovoljstvo igrom Duška Tošića na subotnjem derbiju, čvrsto verujemo da je napad povezan i sa medijskom zastupljenošću Jelene Karleuše, njenom podrškom koju je dala „Paradi ponosa“, ali i snažnom kritikom političkih struktura u Srbiji - saopšteno je iz „Kvirija centra“, koji „izražava solidarnost sa svojom višegodišnjom saradnicom i prijateljicom grupe Jelenom Kareušom i njenom porodicom“.

Zvezda: Sve je naduvano!
FK Crvena zvezda saopštio je da prilikom incidenta nije bilo fizičkog kontakta Tošića i napadača.
- Jeste došlo do incidenta, ali ne tolikih razmera, kao što su pojedini mediji preneli. Jelena Karleuša čak nije bila ni u blizini kada je došlo do incidenta. Razgovarao sam sa Duškom i sa osmehom mi je rekao da vest gotovo uopšte ne odgovara istini, već je to maltene bilo samo dobacivanje. Jesu mu nezadovoljni navijači dobacivali, ali to se dešava, daleko od toga da mu je bezbednost bila ugrožena. Bio je iznenađen koliko je ta vest nakićena - kaže PR Zvezde Marko Nikolovski. (Foto: Alo)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар