Ove godine, kao i prethodne dve, fanovi Tošeta Proeskog obeležiće raznim manifestacijama godišnjicu tragične pogibije makedonskog slavuja! Toše Proeski voleo je prirodu, stoga je odlučeno da se u njegovo ime u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu posade 483 platana, a svako stablo biće obeleženo imenom donatora. Platan je dugovečno drvo, pa će upravo ono biti "čuvar" uspomene na Tošeta.
Baš kao i prošle godine širom Makedonije, Balkana i Evrope, gde se nalaze Tošini fanovi, 16. novembra održaće se misa pod nazivom “Milion srca, jedna molitva”. U Zagrebu će se misa održati u 10 sati, u crkva Sv. Rok na Rokovom perivoju! Kruševo, rodno mesto Tošeta Proeskog obeležiće godišnjicu misom u crkvi Svete Bogorodice, kao i osvetljivanjem 33 - metarskog krsta izgrađenog pored manastira Sv. Preobraženje, gde je i sam pevač nalazio svoj duhovni mir. U organizaciji Tošinih fanova u sklopu manifestacije „Budi i ti deo muzičkog neba za Tošu“, 05. oktobra 2010., tri godine od poslednjeg koncerta makedonskog anđela u središtu glavnog grada Makedonije, Skoplja, okupili su se njegovi mnogobroji obožavaoci, prisetivši se muzičkog velikana nezaboravnog glasa i spektakla koji će ostati među posebnim uspomenama. Okupljeni obožavaoci u želji da vrate trenutak pevali su Tošine pesme, i svetleći moblinim telefonima napravili su „zvezdano nebo“ baš kao na spomenutom koncertu. Tošini fanovi još jednom su dokazali da će njegov lik večno živeti u njihovim srcima.

U sklopu velikog humanitarnog projekta "Tošin most ljubavi", u kojem učestvuje sedam zemalja, ovog meseca održava se akcija koja je posvećena devojčici Sandi Šakić, koja boluje od raka kostiju. Ova akcija održaće se krajem meseca. Tošetovi fanovi iz Hrvatske podržaće 15. oktobra maratonce iz Makedonije i s njima prisustvovati na misi u Novoj Gradišci koja je zakazana za 16.30 časova u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Device Marije. Dan kasnije godišnjicu će obeležiti maraton od Nove Gradiške do Kruševa. U 06.20 h maratonci će krenuti na put dug 1000 km do Kruševa, a biće ispraćeni sa Gradskog stadiona u Novoj Gradišci. U 19 sati otkriće se i spomen ploča posvećena Tošetu Proeskom, u neposrednoj blizini Elektrotehničke škole! (Javno.com)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар