Nakon što je Marija Karan na "Blicovom“ sajtu proglašena za najpoželjniju slobodnu devojku u Srbiji, teniser Novak Đoković osvojio je prvo mesto kao najpoželjniji neženja u našoj zemlji. U anketi na istom sajtu za jedan dan glasalo je skoro pet hiljada posetilaca, koji su se mahom složili da je Novak najbolji zet. Đoković je u izboru od trinaest slobodnih muškaraca u Srbiji osvojio 904 glasa, što je bilo 19,1 posto ukupnih glasova. Iza njega, sa 773 glasa, je vaterpolista Vanja Udovičić, dok je treće mesto sa 710 glasova osvojio poznati glumac Ivan Bosiljčić. Četvrto mesto je zauzeo glumac Andrija Milošević sa 469 glasova, a peto kantautor Vlado Georgijev sa 446 glasova.
"Očigledno je da su sportisti najtraženiji kao partneri, s obzirom na to da su veoma uspešni i jako eksponirani. Osim što lepo izgledaju, pretpostavka je da dobro i zarađuju. Moglo se i očekivati da je Novak Đoković prvi na listi, budući da je najuspešniji", kaže voditeljka Snežana Dakić-Mikić, koja smatra da su na Zapadu na listi najpoželjnijih vlasnici privatnih aviona i članovi kraljevske porodice, ali kod nas ne možemo govoriti o takvom standardu i očekivanjima koja su često nerealna. Kada se govori o savršenom muškarcu za brak.

Snežana kaže da postoje određene karakteristike koje bi poželjan muškarac trebalo da poseduje: "Za suživot je najvažnije da je muškarac stabilan, samouveren, a za to je potrebno da je ipak uspešan u onome što radi. Pre svega je za njegovu zrelost, za zajednicu važno da ima uspeha u onome što radi. Samo tako može da se oseća kao glava porodice i da to bude. U muškoj psihologiji je potrebno da on bude jači od žene. Važno je da se dvoje ljudi dobro slažu emocionalno, psihološki, da imaju slične životne ciljeve i sisteme vrednosti. Kad je u pitanju zabavljanje, onda ekonomski faktor i status nije toliko važan, ali kada se bira partner za ceo život sa kojim će se graditi porodica, mora da se gleda od čega se živi. Naravno, treba poći i od sebe, pa u skladu sa sobom, svojim vrednostima, dostignućima i kvalitetima, a ne samo očekivanjima, tražiti sebi partnera", zaključuje Snežana. Voditeljka Biljana Obradović kaže da bi za izbor najpoželjnijeg neženje trebalo poznavati pre svega njegove osobine. "U suštini je vrlo nezgodno reći ko je najpoželjniji a ko nije, posebno zbog toga što smo svi mi jedne osobe u javnosti a privatno sasvim drugačiji", rekla je Biljana, koja se slaže sa izborom prva dva mesta na listi: "Moje mišljenje je da su se Novak Đoković i Vanja Udovičić našli u vrhu liste pre svega zbog svojih sportskih uspeha i kvaliteta koje imaju, ali i zbog fizičkog izgleda. Svaku ženu, kao i muškarca, verovatno na prvi pogled privuče moć, uspeh i izgled. Ti momci zaista imaju sve - popularnost, iz dobrih su porodica, uspešni su, sjajni sportisti, a pre svega, fizički i duhovno zdravi, što je danas veoma bitno. Drugo je pitanje kakvi bi bili u partnerskom odnosu i da li bi odgovarali svakoj devojci." (Blic)

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар