Pop zvezda Emina Jahović je na udaru turskih medija, koji su razočarani što je pevačica iz Srbije dobila glavnu žensku ulogu u hit-seriji "Polje lala", a ne neka glumica iz njihove zemlje. Supruga najveće turske muzičke zvezde Mustafe Sandala kaže da je ne pogađaju prozivke medija. "Mediji u Turskoj ne mogu da se pomire sa tim što imam glavnu žensku ulogu! Pitaju se kako je neka devojka iz Srbije mogla da dobije tu rolu, a ne neka turska glumica.
Mislim da su prilično nesrećni zbog toga. Međutim, ja sam veliki profesionalac i stvarno ne dozvoljavam da me te priče pogađaju. Samo neka pričaju loše, to mi daje vetar u leđa da budem bolja!", kaže Emina. Zašto je odlučila da se u Turskoj najpre predstavi kao glumica, a ne kao pevačica? "Prosto, ljudi iz sveta filma su me zapazili, a ja nisam želela da propustim priliku koja mi se ukazala, jer obožavam da glumim. Uprkos tome što u Turskoj nikad ništa nisam radila, poznata sam njihovoj javnosti. Turci nemaju blage veze šta radim, osim da sam u Srbiji poznata kao pevačica. Iskreno, meni je dovoljno da se bavim muzikom samo u svojoj zemlji", odgovara pevačica.

Priča se da je njen honorar za seriju veći od celokupne zarade od pevanja. Da li je to bilo presudno da prihvati ulogu? "Naravno da nije. Presudan je bio scenario, koji mi se dopao posle prvog čitanja. Pročitala sam ga u jednom dahu i prepoznala sam sebe u ulozi Lale. Ni posle tri godine učenja, turski jezik ne govorim savršeno. Na snimanju, naravno, izgovaram svoj tekst, ali kasnije u studiju profesionalna glumica preko mog glasa iznova snima sve moje rečenice, a gledaoci umesto mog čuju njen glas. Možda ne znate, ali i Berguzar Korel, koja glumi Šeherezadu, ima sinhronizovan glas, iako je Turkinja!", kaže Emina. Da li je upoznala Šeherezadu? Ko je bolja glumica - Emina ili ona? "Nisam imala prilike da je upoznam. Pogledala sam nekoliko epizoda 'Šeherezade' i ona to zaista iznosi na visok nivo. Isuviše je rano da se poredimo, ipak je ona glumica, a ja sam u osnovi pevačica. Ali, ovo je početak moje glumačke karijere, videćemo šta će biti", izjavila je Emina.

Bilo je reči da će "Polje lala" emitovati i u Srbiji... "Čula sam da je 'Šeherezada' zabeležila neverovatan uspeh u Srbiji. Moja serija je visokobudžetna, sve je na zavidnom nivou - izbor glumaca, lokacije, garderoba... Ako se nastavi snimanje serije, zašto se i ovde ne bi prikazivala? Zainteresovanih televizija ima, ne samo u Srbiji, već u celom regionu, što me veoma raduje", kazala je pevačica. A kako reaguje na udvaranje Tulgahana, Emininog dečka iz serije? "To su čaršijske priče, koje me ne zanimaju! Trudim se da budem surovi profesionalac, koji celog sebe daje isključivo poslu", odgovorila je Emina.

Ona otkriva i da sa suprugom planira proširenje porodice: "Naravno da suprug i ja planiramo proširenje porodice. Upravo zato smo se preselili u kuću koja se nalazi u mirnijem kraju." O inostranoj muzičkoj karijeri, koju je najavljivala Emina kaže gde je zapelo: "Iskreno da vam kažem, sama sam kriva za to! Obaveze koje su mi se nametnule u Srbiji i Turskoj prosto su me odvukle od toga, ali nekako sve dođe na svoje. Moj tim ovih dana razmatra neke ponude koje su došle sa raznih strana sveta, pa ćemo videti... Nekada treba stvari prepustiti da idu svojim tokom, vremenom će sve doći na svoje mesto." Emina je snimila duet sa Natašom Bekvalac. Mnogi ih porede koja je lepša, koja bolje peva... "Ne želim da se takmičimo! Samo ću reći da je Nataša lepotica sa sjajnim glasovnim mogućnostima i ogromnom harizmom. Drago mi je što je prihvatila da pesmu 'Gospodine' otpevamo u duetu. Moji planovi se trenutno vrte oko serije 'Polje lala' i tom poslu ću biti najviše posvećena. Intenzivno će se snimati do kraja godine, ali ne brinite - muziku neću zapostaviti", rekla je Emina Jahović za "Press".

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар