Dok je kod nas umalo došlo do nestašice mleka, u Nemačkoj je otvorena pumpa na kojoj možete da natočite mleka koliko želite.

Inspirišući se benzinskim pumpama, jedan nemački stočar je u cilju poboljšanja svog poslovanja došao na ideju da otvori "mlečne pumpu".

Pumpa "Milchtankstelle" nalazi se u gradiću Nojnkirhen- Zelšajdu, 30 kilometara od Kelna, i radi 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji.

Sa njenih mašina od nerđajućeg čelika, koje puni 78 krava, kupci mogu natočiti mleko u posude koje sami donesu ili boce kupljene na samoj pumpi.

Količina nije ograničena, a cena je 70 centi za litar.

"Pre nego što sam otvorio pumpu, imao sam samo nekoliko mušterija jer su morale da dolaze u vreme muže, što je bio problem. Sada mogu da kupuju moje mleko u svako doba ", kazao je vlasnik pumpe Bruno Štauf (55) za Rojters.

Štauf je odlučio da otvori pumpu jer je bio nezadovoljan padom otkupnih cena mleka. "Već pola godine dobijamo samo 20 centi po litri i morao sam nešto da preduzmem", rekao je on.

Mleko na pumpi je skuplje nego u pojedinim supermarketima, ali Štauf tvrdi da se isplati kupovati ga.

"Ovo mleko ima mnogo više proteina i mlečne masti nego obrađeno mleko koje se prodaje na policama supermarketa", objasnio je farmer.

Stauf je u pumpu uložio 12 hiljada evra, ali je siguran da će mu se dugoročno investicija isplatiti.
"Mušterije dolaze čak iz Kelna da kupe mleko sa moje pumpe", navodi od ponosno, dodajući da ljudi sve više žele da piju sveže mleko, prenosi Mondo.

Foto: Guliver/Getty Images

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар