Nemački dizajner i njegova devojka osmislili su liniju potpuno blesavih igračaka koje pate od različitih mentalnih poremećaja. Uz svaku lutkicu dobijete i detaljnu dijagnozu.

Nemačka firma je počela proizvoditi plišane igračke od kojih svaka boluje od nekog mentalnog poremećaja.

Dizajner Martin Kittsteiner iz Hamburga osmislio je ovu kolekciju nakon što je video kolekciju plišanih medvedića svoje devojke.

Njih dvoje potom su osmislili i proizveli niz igračaka s različitim mentalnim poremećajima, od depresije i straha od vode do bipolarnog poremećaja.


Igračke se mogu kupiti online. Svaka košta oko 30 evra, a Martin kaže da su igračke postale pravi hit među decom i odraslima.

Kornjača Dub, inače životinja sklona opuštenom životu, pati od depresije.

Krokodil Kroka pati od hipersenzibilne halucinatorne percepcije, što je simptom paranoidne psihoze.

Zmija Sly ima ambivalentan odnos prema vlastitom telu, a s obzirom na njenu fascinaciju zvečkom, dijagnostifikovan joj je kompleks klepetanja.

Nilskom konju Lilo dijagnostifikovan je bipolarni poremećaj. On već mesecima bezuspešno pokušava složiti drvenu slagalicu. Potpuno je posvećen svojoj repetitivnoj aktivnosti i ne doživljava svet oko sebe.

Ovca Dolly je umislila da je vuk iako je više nego očito da je ovca. Iznenadni i snažni iskazi potisnutog identiteta potpuno je obuzmu. Histerija i psihotične odbrambene reakcije samo su neki od njenih simptoma.


Više informacija možete dobiti na sajtu proizvođača ovih simpatičnih igračaka.

http://www.parapluesch.com

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар