Novi međunarodni rijaliti šou "Fort Bojar" počinje da se prikazuje 20. marta na televiziji Fox. U njemu učestvuju tri srpske ekipe. Ekipe se nalaze na tvrđavi Fort Bojar, u blizini Francuske obale, gde izvršavaju zadatke na granici ekstremnih sportova.

Novi međunarodni rijaliti šou "Fort Bojar" počinje da se prikazuje 20. marta na televiziji Fox. U njemu učestvuju tri srpske ekipe. Ekipe se nalaze na tvrđavi Fort Bojar, u blizini Francuske obale, gde izvršavaju zadatke na granici ekstremnih sportova.

Pored fizičkih sposobnosti, učesnici su morali da pokažu neustrašivost jer u mnogim zadacima od njih je zahtevano da pronađu ključ u prostoriji prepunoj insekata i gmizavaca. Koliko su u tome bili uspešni, uskoro ćete moći sami da se uverite.

“Fort Bojar” (Fort Boyard) jedan od najpopularnijih i najuzbudljivijih televizijskih šou programa u svetu.
Format urađen po francuskoj licenci emituje se u više od 15 zemalja.

Prvi put tokom 19 godina emitovanja "Fort Bojara", za nagradu se ovog puta takmiče timovi iz tri zemlje - Srbije, Turske i Bugarske. Ukupno 48 takmičara, 16 od njih iz Srbije (koje predvodi glumac i pevač Ivan Jeftović), učestvovaće u ovom velikom projektu koji se radi u koprodukciji tri TV kuće, članice kompanije News Corporation – bTV, Fox Turska i Fox televizija Srbija.

U prvom delu takmičenja, po četiri srpska, bugarska i turska tima sastavljena od po četiri takmičara nadmetaće se međusobno, a najbolji tim iz Srbije, Bugarske i Turske ulazi u finale. Nešto poput nekadašnjih "Igara bez granica".

Krajnji cilj svake ekipe je izneti što više zlatnika iz riznice Fort Bojara, tvrđave na ostrvu u Atlantiku. Riznicu štite živi tigrovi i do nje se stiže po strogo utvrdjenim pravilima. Na putu do blaga takmičari se suočavaju sa najrazličitijim izazovima, često na ivici ekstremnih sportova, i nadjačavaju psihičku spremnost protivnika.

Pravila igre utvđjuje jedino voditelj francuskog formata - gospodar zamka gospodin Rošel koji dočekuje takmičare iz celog sveta već punih 19 godina. Ostali likovi u zamku su: gospodarica tigrova Felinda, tamničar gospodin La Bul i patuljci Paston i Paspartu.

Svaki uspešno savladan zadatak donosi učesnicima ključ od vrata riiznice. Da bi ušle u riznicu ekipe moraju da sakupe po osam ključeva. Ukoliko to ne ostvare, gospodar Rošel blokira (vezuje) ruke takmičarima, što je posebno nezgodno jer se zlato može izneti samo rukama.

Svaka zemlja ima svoju boju u igri. Gospodin Rošel je odredio da je boja Srbije - siva , Bugarske -tamnoplava, a Turske - crvena.

Kamena tvrđava Fort Bojar, sagrađena u 17. veku, nalazi se u Atlantskom okeanu, nedaleko od zapadne obale Francuske. U vreme Napoleona 1801. godine Fort postaje objekat od vojnog značaja , čija je suštinska uloga odbrana francuske obale od engleskih snaga.

Vremenom tvrđava je obnavljana, dograđivana i uloga joj se menjala. Korišćena je kao zatvor i vojno utvrđenje, a pre 19 godina pretvorena je u studio za snimanje TV formata ‘’Fort Bojar”.

Tvrđava je visoka 20 metara, široka 31 metar i dugačka 61 metar. Sobe unutar nje su rapoređene na tri sprata, ali ima i prostorije ispod zemlje i u potkrovlju. Karakteristican simbol tvrđave je kula u obliku baklje napravljena od stakla. U ovoj igri kula ima veliki značaj jer se u tu sprovode različita testiranja učesnika.

Svakog četvrtka od 20 časova navijajte za naše ekipe. Šou će trajati 15 nedelja.

Pogledajte najavu ovog spektakla

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар