Dobitnika ''najboljeg posla na svetu'' Engleza Bena Sauthola u poslednjoj nedelji rada na tropskom ostrvu Hamilton opekla smrtonosna meduza

Sećate li se Engleza Bena Sauthola? To je onaj čovek koji je dobio „najbolji posao na svetu", posao čuvara ostrva Hamilton u Australiji. Sauthol (34) je pobedio na konkursu među 35.000 prijavljenih iz celog sveta. Prošao je niz strogih testova, uključujući plivanje, ronjenje i direktne razgovore, kako bi obezbedio idealni posao na ostrvu Hamilton u državi Kvinslend. Njegov posao je bio da obilazi ostrvo, brine o životinjama i piše blog o turističkim mogućnostima ovog tropskog ostrva. Sve to Sauthol je radio za šestomesečnu platu od 134.000 američkih dolara a na raspolaganju je imao i vilu sa bazenom.

I onda se umešao slučaj i najbolji posao na svetu, posao iz snova, postao je noćna mora. Naime Sauthol umalo nije izgubio život pošto ga je opekla sićušna, ali veoma otrovna meduza Irukanđi i to u toku poslednje nedelje na poslu. U svom Internet dnevniku Sauthol je opisao incident kao "mali ubod na plaži", ali su groznica, glavobolja, bol u grudima i visok krvni pritisak nagnali doktore da posumnjaju da je u pitanju opasna meduza. "Izbegao sam udarce kengura, ugriz ajkule i ujed pauka ili zmije, ali sam poslednjih sedmica na ostrvu Hamilton postao žrtva sićušnog stvorenja poznatog kao Irukanđi", napisao je Sauthol koji se uspešno oporavlja.

Australijski naučnici sumnjaju da se iza slučajeva preloma, srčanih udara i davljenja surfera, turista i drugih na plažama tropskih ostrva krije Irukanđi. Ta meduza ima, u svom pipku dugom pola metra, dovoljno otrova da obori slona. Otrov izaziva užasnu bol, grčeve i muku - pa čak i smrt.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар