Voditeljka "Nedeljnog popodneva“ na Pinku i autorka serijala "Balkanskom ulicom“ sa RTS zakačile su se oko toga da li su kursevi novinarstva dovoljni mladim ljudima da se bave tim poslom. Sve se izdešavalo pre nekoliko dana u emisiji "I to je život“ na Košavi, kada je Lea Kiš-Jokić počela da osporava kurseve za medije, aludirajući na "Oficinu“ koju Vesna Dedić drži sa koleginicom Sanjom Marinković.
To je isprovociralo Dedićevu, koja je odgovorila da je strašno da postoje neke emisije u kojima se večito pojavljuju isti gosti, pucajući na "Nedeljno popodne“ gospođe Kiš-Jokić. Priča je kasnije otišla i na drugi teren, pa je voditeljka sa Pinka u jednom trenutku počela da priča kako živi u srećnoj porodici, gde su svi na okupu, verovatno aludirajući na bračno stanje koleginice sa RTS koja je razvedena i živi sa ćerkom. Kada su se svetla pogasila i strasti smirile, obe voditeljke su i dalje bile raspoložene za priču o "onoj drugoj“. "Lea i ja nismo na istom nivou da bismo vodile razgovor. Da sam znala da će ona biti sa mnom u toj emisiji, nikada ne bih prihvatila gostovanje. A razlog leži u tome što ona, kad god ima priliku, kaže deci koja su završila 'Oficinu' i došla na Košavu, kako tu ništa ne mogu da nauče. Takoreći, ona teroriše tu decu. Smatram još da ako je neko budući doktor nauka, trebalo bi da u autorskoj emisiji pokaže to svoje umeće. Ona to ili neće ili ne ume", rekla je za "Kurir" Vesna Dedić. Sa druge strane, i Pinkova voditeljka imala je šta da kaže: "Naravno da Vesna i ja nismo na istom nivou. Ja sam doktor nauka, a ona jedva da je završila fakultet. Tačno je da smo imale dva različita stava o kursevima novinarstva. Moje mišljenje je da ne možeš biti dobar lekar, ekonomsta ili pilot, ako ne završiš školu. A za 800 evra bolje je da deca upišu fakultet, nego kurs. Što se moje emisije tiče, rejting je jedini parametar uspešnosti u Srbiji, a ja sam među prvih pet, čime Vesna Dedić ne bi mogla da se pohvali", u dahu je rekla Lea.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара

  1. Анониман // 17 септембар, 2010  

    Slusala sam sinoc reprizu te emisije.
    Nisam mogla da verujem da je ta antipaticna Lea Kis toliko arogantna, iskompleksirana i nedosledna. Komentarisemo danas na poslu emisiju, neki je i licno znaju. Kolega kaze da se ustekala u medije preko kreveta i jevrejskog lobija. Koleginica da je zavrsila pravni fakultet, ne FPN, i da doktorira na nekakvom privatnom SH univerzitetu. Stagod da je u pitanju zgadila sam se sinoc. I sad kad ovo citam... rejting? Dovodi narodnjake u svadbarski show gde vrcka guzicom i sama u pevaljka-autfitu i smatra sebe ozbiljnom novinarkom koji radi kvalitetne emisije?! Ajmee... Tuzna si mi, Srbijo

Постави коментар