Bogati grčki biznismen, vlasnik „Foksa“ Minos Kirjaku ponudio je pravo malo bogatstvo za emisije „Grand produkcije“ koje su se do sada emitovale na „Pinku“. Danima su trajali pregovori Željka Mitrovića i Saše Popovića oko ostanka na „Pinku“, a kada su pregovori propali, Popović je prihvatio ponudu koja se ne odbija - petnaest miliona evra za tri sezone.

Grčki vlasnici imaju jaku želju da naprave od nove „Foks televizije“ najgledaniju televiziju u Srbiji, te su stoga odlučili da daju neverovatnu ponudu „Grand produkciji“, da otkaže vernost ružičastoj televiziji. Čelni ljudi „Grand produkcije“ Saša Popović, Lepa Brena i Boba Živojinović dobili su, prema još nepotvrđenim informacijama, fantastičnih petnaest miliona evra za trogodišnji ugovor sa novim „Foksom“ koji će se na jesen zvati PST (prva srpska televizija). Saša Popović bi na „Foks“ trebalo da prenese sve svoje udarne emisije kao što su „Zvezde Granda“, „Grand šou“, „Grand parada“, kao i „Grand narod pita“. Vlasnik TV „Pink“ Žel­jko Mitrović je pregovarao sa čelnim ljudima „Granda“, ali jednostavno u ovom momentu nije mogao da da bolju finansijsku ponudu od one koju nudi „Foks“. Inače, nezvanično, „Grand“ je ranijih godina od „Pinka“ dobijao milion evra po sezoni.

„Pink“ je dugogodišnji lider među privatnim televizijama u eks-Ju regionu i na njoj su „Grand“ emisije imale veoma visoke rejtinge. Kada je „Pink“ počeo da emituje „Farmu“ u sopstvenoj produkciji, rejtinzi „Grandovih“ emisija su lagano pali u odnosu na nju. Kao mogući odgovor na izostanak „Grandovih“ emisija Televizija „Pink“ priprema za jesenju sezonu novu „Farmu“ sa poznatim ličnostima, ali i dva velika muzička televizijska šou-programa koji bi trebalo da nadoknade ono što će izgubiti sa odlaskom „Grandovih“ emisija. Aktivirana je i nova muzička produkcija „Pink Records“, a brojni folk i pop pevači trenutno su na meti „Pink Recordsa“, što je na neki način i uvod u pravi medijski estradni rat koji predstoji u sledećem periodu, prenosi Blic.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар