Filip Filipi (24), reper i muzički producent iz Kanade koji je poslednjih dana aktuelan zbog pesme koju je snimio sa srpskom teniserkom Anom Ivanović
Filipi je rođen u Beogradu, ali je detinjstvo proveo u ličkom mestu Korenica, odakle se, kad je počeo rat u Hrvatskoj, iselio u Kanadu. Muzičku karijeru je počeo pošto je zbog povrede morao da prestane da se bavi košarkom.
- I dan danas pratim srpski sport. Dan kada smo pobedili Nemačku na Svetskom prvenstvu bio je jedan od najlepših u mom životu – kaže za „24 sata” Filipi, koji je po očevoj liniji poreklom iz Dalmacije i delom sa Sicilije (odatle Filipi).
Kanadski hip-hoper za sebe kaže da je srpski patriota i da mu je drago što je deda Simo Dubajić umro pre nekoliko goidna, a da ga nisu izručili Hrvatskoj, gde je bio optuživan za zločine.
- Sreo sam ga nekoliko puta dok sam bio mali, ali se dobro sećam njegovih dugačkih belih brkova. Moja baba, njegova sestra, mi je pričala priče o njemu za vreme rata. Nikad nisam imao problema zbog toga što smo u srodstvu, podržavam to što je uradio u ratu i ako me to košta da izgubim ustaške fanove, onda neka bude tako – kaže Filipi.
On planira za 2010. da izda dva albuma – Design & Origin Of Stars i Vavilon – od kojih će drugi biti na srpskom jeziku i na njemu će se nalaziti i pesma koju je snimio s Anom Ivanović, a iza sebe ima i duet s Nevenom Subotićem, fudbalskim reprezentativcem Srbije.
- Ana je odradila fenomenalan posao. Njen engleski akcenat je vrlo seksi – kaže Filip, koji planira da na jesen dođe u Beograd.
Filipi je 2005. godine osnovao i izdavačku kuću „1389”, a već je dosad sarađivao sa brojnim priznatim muzičarima sa američke hip-hop scene.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар