Medijska pažnja koju je izazvalo oduzimanje porodične penzije Evi Ras navela je Savez dramskih umetnika Srbije da pokrene inicijativu za dodelu nacionalnog priznanja glumici u vidu državne penzije.

Naime, na sajtu www.thepetitionsite.com pokrenuta je peticija „Evi Ras nacionalnu penziju - Zahtev predsedniku Borisu Tadiću“, koju je za kratko vreme podržalo već 400 ljudi, a koju je sponzorisalo udruženje umetnika.

- Vratimo joj penziju i dostojanstvo! Apelujemo za dodeljivanje nacionalne penzije jer joj je porodičnu ukinula država, a iznosila je bednih 18.500 dinara, dok je ona budžet, iako je teško bolesna, dopunjavala radeći honorarno kao umetnik i zarađujući tako za svoje minimalne potrebe - istaknuto je na sajtu.
Eva Ras kaže za „Alo!“ da joj je poznato da je pokrenuta peticija na sajtu da joj se dodeli nacionalna penzija.

- Čula sam za to i veoma mi je drago što moje kolege nisu protiv mene, jer politika je razbolela celu zemlju. Time što su pokrenuli sajt, oni brane moj ugled. Hvala im na tome. Ja se bavim drugim problemom, trudim se da utičem da se izmeni Zakon o porodičnim penzijama kojima nas je ova država srozala na socijalu, a ja nisam socijalni slučaj - kaže glumica.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар