Prerana smrt krave Bilje, maskote „Farme“ i jedne od najpopularnijih krava dosad, uzburkala je duhove među VIP farmerima koji su počeli da optužuju jedni druge za nebrigu koja je dovela do tragičnog ishoda.

Sa željom da na licu mesta saznamo više detalja i razrešimo misteriju u vezi s uginućem prve žrtve „Farme“, uputili smo se u Barajevo i posetili vlasnicu životinje Dragicu Janković. Zatekli smo je u šoku zbog nemarnog ponašanja nekih farmera koje je, prema njenom mišljenju, dovelo do smrti njene mezimice. Kao glavnog krivca za sve što je prethodilo i na kraju rezultiralo uginućem Bilje Jankovićeva navodi Raku Radovića i produkciju koja mu je omogućila da se ponaša kao da se razume u uzgajanje krava.

"Meni je kriva produkcija, a njima Raka u koga su imali poverenja da zna oko životinja zbog čega su me i sklonili sa farme. Bilja je imala prvo problema sa želucem, i to sve zbog hrane koju su joj davali. Naime, Raka joj je davao suvu jarmu i muzao je jednom rukom. Gnjavio ih je po dva sata, pa i čoveku bi to bilo teško. Zbog ovoga Bilja nije imala snage prilikom teljenja, a onda je usledilo nešto što je stavilo tačku na njenu sudbinu. Prilikom teljenja, posteljica ne sme na silu da se čupa i trebalo je mene da čekaju da vidim sve. Raka je izbacio posteljicu jer se, navodno, razume i naravno da je ostao deo i nastala je sepsa! Čim su je otelili, sklonili su se i tele je ostalo samo, pa sam ja morala da idem. Produkcija nije htela da me pusti jer su, kako oni kažu, bili uživo u programu i nekako sam se do kraja izborila da uđem", kaže Dragica, dok nam pokazuje svoje imanje i veliki broj domaćih životinja koje gaji godinama. Kako kaže, sa njima nikada nije imala problem, jer zna šta radi, a redovno zove i veterinare koji su u slučaju Bilje prekasno došli.

"Veterinari su učinili sve što su mogli! Mi smo za te krave primili novac, ali smo dali uslov da sa njima sve bude u redu, a oni nisu našli nekoga ko ume da se brine o njima. Rekla sam Raki dosta puta da ne sme neke stvari da radi jer žlezde mogu da se upale, ali on je radio kako je on hteo. Miloš je jednom umesto koštanog brašna dao so i odmah sutradan je bilo problema. Ja sam pokušala da mu objasnim kako treba da radi, ali to nije bilo moguće, jer je smatrao da je pametniji. Verujem da on ima stoku, ali sigurno neko brine o njoj, jer bi mu u suprotnom sva uginula kao Bilja", kaže Dragica, koja je potvrdila da su jedino Miloš i Raka brinuli o kravama, ali, prema njenom mišljenju, pevač je bio mnogo vredniji i bolji.

"Miloš je bio najvredniji, sve je radio i prvi je primetio da sa Biljom nešto nije u redu, a ostali ga nisu slušali. Produkcija treba da isplati štetu jer smo mi kravu osigurali. Ja sa farmerima nemam ništa. Čula sam se sa njima i nadam se da će uskoro sve srediti. Mogli su i njih da kazne i da odbiju od njihovih dnevnica štetu, a ne da ih nagrade", zaključila je tužno Dragica Janković.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар