Festival "Demofest" iz Banjaluke saopštio je imena 36 neafirmisanih rok izvođača iz bivše Jugoslavije koji će se naći u takmičarskom programu od 21. do 24. jula.


Organizatori "Demofesta" su saopštili da je njegov stručni žiri, nakon što je preslušao 740 pesama od 370 bendova iz šest zemalja regiona, odlučio da zbog velikog broja kvalitetnih prijava umesto predviđenih 30 na festivalu nastupi 36 neafirmisanih izvođača.Na "Demofestu" će iz Srbije nastupiti 17 bendova, i to iz Beograda Bolesna štenad, Figlio di puttana, Inje, Kill Me Laser, Maraqya, Neuroza, The Cruellas i Threesome.

Na festivalu koji će se održati četiri večeri uz besplatan ulaz u prostoru banjalučke tvrđave Kastel, nastupiće i novosadski 3 kapljice, Josip A Lisac, Project MOF i Vlada Janković.

Za tri prva mesta i nagradu publike vredne više hiljada evra, takmičiće se iz Srbije i pirotski Big Bug i Kuriri, zrenjaninski Kvazar, Uputstvo 52 iz Valjeva i Zapoids iz Sremske Mitrovice.

Deset izvođača iz Hrvatske su Vlasta Popić, Cherkezi United, Da Vinči, Ivan Škrabe, K.L.U.B., Kryn, Lažni brkovi, Portman, Prežderani i Udav.

Iz Bosne i Hercegovine sviraće banjalučki Društvo sa ograničenom kreativnom odgovornošću i Recall, bijeljinski Excused 4 life, sarajevski Filling Silence i Strava škola, Grasshoppers iz Kotor Varoši i Soul Engine iz Tuzle.

Na trećem "Demofestu" iz Crne Gore učestvovaće Qtera iz Podgorice, a iz Makedonije Vandal iz Skoplja.

Pored 36 demo bendova na 'Demofestu' će nastupiti Stereo MC's, Kiril Džajkovski, New Young Pony Club i Fun Lovin' Criminals kao i prošlogodišnji pobednici Tanker, ZAA, Discopath i Propaganda.

Izvor: Mondo

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар