"Miroslav Mišković podneo krivičnu prijavu kako bi zastrašio mene i moju porodic", kaže Milka Forcan.

Milka Forcan, bivša potpredsednica „Delta holdinga“, izjavila je ekskluzivno za „Alo!“ da vlasnik najmoćnije srpske privatne firme Miroslav Mišković pokušava da zastraši nju i njenu porodicu. Ona je potvrdila da je Mišković tužio nju i njenu sestru, inače generalnu direktorku kompanije „Jugohemija“, Smiljku Mileusnić-Adžić.

"U ovom slučaju, krivična prijava je sredstvo zastrašivanja moje porodice i pokušaj zanemarivanja naših suvlasničkih odnosa, bez pravnog osnova", izjavila je Forcanova.

Ona nije želela da se detaljno izjašnjava o tužbi jer, kako je rekla, još nije vreme za to. Prema našim saznanjima, Mišković je tužio svoju donedavno najbližu saradnicu zato što je, navodno, kao predsednica upravnog odbora „Jugohemije“ izdvojila nekretnine te firme sa namerom da ih registruje na neku drugu.
Kako nezvanično saznajemo, Miškovićeva tužba je stigla u Prvo tužilaštvo u zgradi Palate pravde u četvrtak, pred kraj radnog vremena.

Inače, upućeni spekulišu da je tužba neminovna posledica njihovog razlaza, odnosno nerešenih suvlasničkih odnosa u firmama „Delta holdinga“ u kojima i Forcanova i Mileusnić-Adžić imaju svoj udeo. Osim „Jugohemije“, vlasnika „Delta holdinga“ najviše svrbi udeo Forcanove u „Delta maksiju“ pošto su u toku pregovori o prodaji Miškovićevog lanca belgijskoj kompaniji „Delez“. Prema našim saznanjima, Mišković bi hteo da sa Belgijancima pregovara iz pozicije suverenog vlasnika „Maksija“, ali Milka i Smiljka nisu voljne da mu preprodaju svoj deo akcija.

Podsećamo, Milka Forcan je krajem maja „iznenada“ napustila „Deltu“, objavivši to na svom sajtu, i najavila da će se baviti ekonomskim i komunikacijskim konsaltingom i lobiranjem. U javnosti su se tada mogle čuti priče da je njeno napuštanje „Delte“ posledica dvogodišnjeg tihog sukoba sa Miškovićem.

Voli tenis i gradi Hram svetog Save

Milka Forcan rođena je u Beogradu 1969. godine. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Nakon sticanja diplome, otišla je u London, gde je stekla prva radna iskustva iz marketinga. Po povratku u Srbiju, 1992. zaposlila se u preduzeću „Delta M“, koje je tada brojalo 12 zaposlenih. Tokom karijere u „Delti“, radila je u međunarodnoj trgovini, finansijama, marketingu i odnosima sa javnošću. Potpredsednik „Delta holdinga“ postala je 2003. godine. Član je Poslovnog saveta za Jugoistočnu Evropu, međunarodnog biznis foruma koji za cilj ima podršku evro integracijama za sve zemlje regiona. Angažovana je i u Teniskom savezu Srbije kao potpredsednik upravnog odbora. Društvo za odnose s javnošću Srbije dodelilo joj je 2007. godine nagradu za izuzetan lični doprinos u oblasti komunikacija. Za doprinos izgradnji Hrama Svetog Save, 2006. godine odlikovana je ordenom svetog Save.

Dinastija Mileusnić

Forcanova je od 2004. na čelu UO „Jugohemije“, druge najveće veleprodaje farmaceutskih proizvoda u Srbiji, a njena sestra Smiljka Mileusnić-Adžić je generalna direktorka te firme. Interesantno je da je njihov otac, Jovan Mileusnić, bio na čelu ove firme pre nego što je privatizovana.
U maju 2010, Milka Forcan prestaje sa radom u „Delta holdingu“ i fokusira svoje profesionalne aktivnosti na ekonomski i komunikacijski konsalting i lobiranje.

Izvor: Alo

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар