Mada sebe najradije predstavlja kao poslovnu ženu, Marijana Mateus za mnoge je prvenstveno bivša supruga Miodraga Kostića i Lotara Mateusa. Mnogi će se, ipak, složiti da je jedna od najlepših i najfatalnijih žena na našoj javnoj sceni. Posle razvoda od Lotara Mateusa oprobala se kao modna kreatorka, a nedavno i kao književnica.
Da li ćerke savetuje da završe fakultet ili da se udaju? "Nedavno me je starija ćerka, koja je završila prvu godinu studija, upravo to pitala. Rekla sam joj da sledi intuiciju, ako odluči da završi fakultet da to i uradi, ali da u dvadesetim karijera ne treba da joj bude prioritet, već porodica. Ima vremena za karijeru, ukoliko vam se desi ljubav, to treba iskoristiti. Pitanje je da li će vam se kasnije pružiti takva prilika", kaže Marijana za "Večernje novosti". Pošto je pristalica braka, da li bi se ponovo udala? "Sa ove tačke gledišta uopšte ne razmišljam o braku. Divno je imati vetar u leđa, muškarca koji će vas ujutru buditi, ali ne verujem da može da mi se desi takva bajka i da treći put odsanjam isti san", odgovara plavokosa Novosađanka.

Njen život mnogima liči na bajku. Ipak, da je uvek dobijala ono što je želela? "Nije tako. Mnogo truda, znoja i rada stoji iza svega. Nije bilo lako preživeti ni prvi, ni drugi razvod. Neke teške životne situacije su me ojačale, ne zaustavljam se više na usputne prepreke, već idem dalje. Moj život je pun talasa, bez obzira na to koliko nekome izgledao bajkovit", rekla je Marijana i dodala kakav je njen trenutni emotivni status: "Jedan od mojih bivših supruga je rekao da je vrlo važno u koga se zaljubljujemo. Mislim da bi dobro trebalo da razmislim pre nego što nekom dam svoje srce. U poslednje dve godine, koliko sam bez emotivnog partnera, nije se pojavio niko koga bih, posle Lotara, poželela da predstavim svojoj deci ili javnosti." Da li sebe doživljava kao fatalnu ženu? "Sebe vidim onako kako me drugi doživljavaju. Moja fatalnost možda leži baš u tome što ne želim da budem svačija, već isključivo žena posebnog muškarca. U životu sam bila samo sa onima pored kojih su mi proradile emocije i nikad nisam kalkulisala u ljubavi. Išla sam srcem, a razum je uvek bio na drugoj strani. Sa nekim mogu da budem samo dok ga volim. Dok ima šećera, ima i ljubavi", kaže Marijana.Otkriva šta žena nipošto ne sme da propusti u životu: "Žena nikako ne sme da propusti materinstvo i one male fluide kad prorade. Mislim da sam mnoge potencijalne muškarce u životu propustila, jer u tom trenutku nisam bila spremna da im se predam ili nisam smatrala da to treba da uradim. Mislim da treba da uživamo u svakom lepom trenutku, bilo da je vezan za porodicu ili za partnera." Zašto je posle razvoda zadržala prezime Mateus? "Pre udaje za Lotara prezivala sam se Kostić. Dok se ponovo ne udam, što se verovatno neće desiti, ostaću Mateus. To je bila i Lotarova želja. Sedam godina sam Marijana Mateus i nemam nameru da ponovo uzimam devojačko prezime. Recimo, Barbara Beker se deset godina posle razvoda, ponovo udala i zadržala prezime Beker. Karijeru modnog kreatora počela sam da gradim kao Marijana Mateus, pa sam iz tog razloga odlučila da ne menjam prezime", objašnjava Marijana i na kraju otkriva hoće li učestvovati u "VIP Survajveru“, kako su pojedini mediji najavljivali: "To mi nije na kraj pameti. Učešće u rijaliti programima me uopšte ne zanima i ne znam kako ljudi mogu da spoje moju ličnost sa takvim stvarima."

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

2 коментара

  1. Анониман // 29 јул, 2010  

    Ja ne znam,kako i zasto se daje rejting,ovoj zeni,klasicnoj sponzorusi.Ajme da nebi Lotara i dalje biti nosila u kofer robu iz Italije i prodavala je u Budimpesti.Sad ona ispade i modni krator i pisac.Do juce bila niko i nista.Dokaz da su danas isplivale vrijednosti najnizeg nivoa.Jedna sponzoru posta modni krator,jedna sponzorusa posta i pisac,I jos joj se dive mlade curice,cemu se dive nije mi jasno.Uzas danasnjice.

  2. Mishic // 18 септембар, 2010  

    Puno pozdrava od Zabela ad

Постави коментар