„Farma 2“ se možda završila, ali uzavrela atmosfera u spoljnom svetu oko događaja i odnosa farmera nikako nije. Čak šta više, dostigla je svoju eskalaciju kada su fanovi Miloša Bojanića poslednjih dana počeli da prete Firčiju, potom i Maci, kao i svima koji imaju različito mišljenje od pobednika.
Pojedini gledaoci nikako da shvate da je „Farma“ igra koja je završena, te da mržnji nema mesta. To ne može da shvati ni Miloš Bojanić koji dodatno potpiruje strasti i svoje glasače u mnogim intervjuima poziva na fizičko nasilje. Dragan Marinković Maca upravo je iz tih razloga u nedelju uveče napustio emisiju „Narod pita“ jer smatra da je sve otišlo predaleko. Pretnje, poziv na linč, uvrede i govor mržnje nešto je čemu u Srbiji ne bi trebalo da ima mesta. U ovom trenutku, slaže se on, sve je otišlo predaleko. “Bilo čiji govor mržnje je za svaku osudu. To bih najoštrije sankcionisao zakonom. Ovo je prešlo sve granice. Jasno sam video ko je začetnik takvih stvari dok sam bio na imanju i pretpostavljao sam da će te njegove reči imati ovakve posledice, ali ja ne želim da prolazim kroz to. Čovek sam koji je prošao kroz agoniju tokom rata i više ne želim da budem deo toga. Sve bi trebalo da prestane. Ljudi, sećajte se lepih stvari sa ‘Farme’”, kaže za "Blic" Maca, koji je na farmu gledao kao na igru, te smatra da je pogrešno što su mnogi zaboravili da je to igra. “Farmu ne bi trebalo shvatiti ozbiljno. Ovo je bila igra suprotstavljenih mišljenja i pogleda na svet, a ovo sada što se dešava, e to je upravo to zbog čega sam tokom takmičenja imao konflikt sa nečovekom”, iskren je Maca.

Podsećamo da je Miloš po izlasku govorio kako bi Macu i Firčija trebalo kamenovati, kako je Zorica Brunclik najveći ženski zlikovac, kako se „radionički“ klan ponašao gore nego zemunski klan, kako bi im trebalo suditi, da su nacionalisti… “Apsolutno je on kriv za sve što se dešava. Njegove reči je trebalo sankcionisati jer je proizvelo ovakve situacije. I nemojte misliti da je ovo što pričam usmereno protiv Miloša Bojanića, taj čovek mene ne zanima, mislim da bi trebalo sankcionisati sve ljude koji tako delaju i razmišljaju. Trebalo bi da reaguju organi koji su zaduženi za ovakve sukobe. Dosta je bilo ovakvih stvari i previše za naše generacije. Moramo misliti na pokoljenja. Pustite ljudi to, dajte da se smejemo, da se družimo. Pa svi imamo svojih problema, još nam samo ovo treba”, kaže Maca i dodaje da ima veliku porodicu i devojku koja je u šestom mesecu trudnoće i ne želi da razmišlja da li postoji mogućnost da im se nešto dogodi. “Pa ja imam i dete, i drage ljude! I šta bi trebalo da bacam pasulj hoće li me neko na ulici pogoditi flašom zato što u meni vidi nekog nepostojećeg neprijatelja. Ne želim da razmišljam o tome. I kada je bio rat nisam to želeo. Ja sam pacifista! Bitno je biti čovek, nije bitna ideologija, vera, ime”, iskren je Maca. Firči se po izlasku sa „Farme 2“ susreo sa raznim pretnjama smrću, prebili su mu prijatelja, a maltretirali devojku. Ipak, on se ne plaši i smatra da bi bila velika greška pokleknuti pred pretnjama. “Postoje organizovane grupe koje imaju za cilj da mi oduzmu život. Dok sam bio na farmi, na ulici su mi napadali devojku, imam stotine smrtnih pretnji. Moj prijatelj je završio u Urgentnom centru razbijene lobanje samo zato što je kroz osmeh rekao da me poznaje. Dakle, imam više nego dovoljno primera da je u ovoj zemlji nemoguće imati različito mišljenje, pa kakvo god da je”, rekao je Firči.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

3 коментара

  1. Iva // 03 јул, 2010  

    Maca je lepo porucio,samo sta cemo sa onima koji su zeljni losih stvari?!

  2. Анониман // 04 јул, 2010  

    KAKVIH LEPIH STVARI NA FARMI MOZEMO DA SE SECAMO STO SE TICE MACE, PA ON JE BIO TOLIKO PROST I ODVRATAN, DA JE MOGAO DA SE TAKMICI ZA NAJ RUZNIJEG COVEKA I NAJ NEKULTURNIJEG TU BI SIGURNO OSVOJIO UBEDLJIVO PRVO MESTO.

    TESKI PROVOKATOR, PATETICAN, PROST I MNOGO TOGA BI SE LOSEG MOGLO RECI ZA RETARDIRANOG MACU

  3. Анониман // 05 јул, 2010  

    kvlitete milosa:1.nacionalista,2.pedofil,3.lazov najveci,4.lopov,5.poziva ljude na linc,6.veruje u djavo a kune se u boga,7.ruzan,8.smrdi iz ta njegova usta,9.peder,10.tetovira sise.....i sve sta moze ruzno da se kaze to je u njegovom duhu sta nosi u tom grdom telu koji hoda po zemlji.i vi koji podrzavate takvog coveka sa takvim kvalitetima svaka vam cast,nadam se da vas ima malo....pozdrav od dejan iz mk

Постави коментар