Reprezentacija Španije se vratila kući nakon što je na 19. svetskom prventstvu u Južnoj Africi osvojila svetsku krunu, a u Madridu ih je dočekala masovna histerija. Više od tri miliona ljudi izašlo je na ulice glavnog grada da proslavi pobedu, a nažalost, već ima i poginulih.

Reprezentaciji je priređen formalni svečani doček na aerodromu, ali je pravo slavlje tek usledilo na ulicama. Prvi iz aviona je izašao Iker Casillas držeći u rukama pobednički pehar, odmah do njega stajao je Vicente del Bosque, a uskoro se pojavio i junak finalne utakmice Andres Iniesta.




I ako je Iniesta igrač Barcelone, očekuje se da će mu se pokloniti celi Madrid, bap kao i cela Španija. Veličanstven Barselonin igrač uspeo je pobediti mržnju između dva najveća španska grada, pa se od nedelje uveče ulicama Madrida skandiralo:

"Iniestu za predsednika!".



Španski reprezentativci su nakon sletanja otišli na prijem kod kralja Juana Carlosa, a zatim i na primanje kod španskog premijera Josea Luisa Rodrigueza Zapatera.

Nakon toga, Del Bosque i igrači su se vozili u otvorenom autobusu ulicama Madrida, sve do glavne pozornice na Šetalištu Princa Pija.





Izvor: Net.hr

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар