Buš nije prvi, a verovatno, ni poslednji predsednik Amerike koji je učinio preljubu tokom svog mandata


Preljube i afere bile su mnogo češći u Beloj kući nego što to javnost misli. Pisanje američkih tabloida da je Džordž Buš mlađi tokom mandata imao aferu sa Kondolizom Rajs, podsetilo je javnost na brojne skandale iz dobro čuvanih odaja u Vašingtonu!


Od Tomasa Džefersona do Džordža Buša, ukupno osam američkih predsednika imalo je ljubavnice i svi su uspeli da sačuvaju svoje brakove kako bi što duže ostali na vlasti.



Džordž Buš i Kondoliza
Najpoznatiji američki tabloid „Glob“, preneo je da je Džordž Buš imao aferu sa Kondolizom Rajs, državnom sekretarkom SAD.
- Umorna sam od života u laži, tražim razvod! - navodno je rekla Lora Buš suprugu. „Oni se pretvaraju da je njihov brak živ, iako je sahranjen odavno“, pisalo je u tadašnjem članku „Globa“. Priče o ljubavnoj vezi Džordža Buša i Kondolize Rajs „podgrejali“ su česti lapsusi američkog šefa diplomatije u kojima je umesto „predsednik Buš“ izgovarala „moj muž“.


Ruzvelt
Bio je predsednik od 1933. do 1945. Ruzvelt je održavao vezu sa Lusi Merser sekretaricom supruge Eleonore. Ona je otkrila aferu kada je slučajno pronašla Lusina pisma. Zahtevala je razvod, ali je Frenklin uspeo da je ubedi da ostanu zajedno navodeći da više nikada neće videti Lusi u životu.

General voleo Britanku
Bio je predsednik od 1953. do 1961. Malo je poznato da je čuveni general iz Drugog svetskog rata imao aferu sa Britankom Kej Samersbi, koja mu je bila lični vozač. Njegova supruga Mejmi nikada nije saznala za aferu. General je godinama ljubovao s Britankom.

Džon Kenedi i Merilin Monro
Najpoznatiji predsednik preljubnik svakako je Džon Kenedi, koji je bio predsednik od 1961. do 1963. Ubijeni američki predsednik navodno je imao više ljubavnica, a najpoznatija među njima je slavna seks bomba Merilin Monro. I danas se pamti vrlo emotivno otpevana pesma za rođendan Džona Kenedija, 19. maja 1962. Malo je poznato da je Kenedi redovno koristio tajnu službu kako bi prikrio tragove svojih afera, dok je u javnosti brak sa Džeki bio uzor milionima Amerikanaca. Njegove ljubavnice bile su i Endži Dikinson, Kim Novak i Inga Arvad, nemački špijun koja je bila pod prismotrom FBI. On je ljubavnice „privodio“ na osmi sprat jednog hotela u Vašingtonu.

Bil Klinton i Monika
Najsočniji detalji afere jednog od predsednika svakako su oni između Bila Klintona i Monike Levinski. Afera „Levinski“ počela je 1998. godine. Tada se Klinton na sudu lažno zaklinjao da sa Monikom Levinski nije imao seksualne odnose. Nekoliko godina kasnije, Klinton je priznao da je lagao i da je obmanuo javnost. Monika je otkrila da sa tadašnjim predsednikom Klintonom nije imala seksualni odnos, već samo oralni seks u Ovalnom kabinetu. Ona je zadržala čuvenu plavu haljinu, za koju je tvrdila da sadrži DNK dokaz o aferi, prenosi Alo.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар