Srbija će igrati 11. jula u finalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, ali će šampion planete, šesti put u istoriji, biti - Brazil!

Ovo tvrde ekonomski stručnjaci sa Ostrva Simon Kuper i Stefan Simanski koji su razvili model predviđanja rezultata na osnovu pre svega ekonomskih pokazatelja, što su već ovekovečili u knjizi pod naslovom "Zašto Engleska gubi", prenose Novosti.

U svojim analizama i predviđanjima oni se oslanjaju na podatke kao što su bruto nacionalni dohodak jedne zemlje, broj stanovnika, iskustvo i, eventualno prednost domaćeg terena. I tako su uspoređivane sve 32 selekcije koje će biti na Mundijalu.

Prema ovom programu, koji je navodno tačan u 72 odsto svih istorijskih rezultata na svetskim šampionatima, iz naše grupe D bi u drugi krug prošle reprezentacije Nemačke i Srbije. U osmini finala "orlovi" bi trebalo da savladaju SAD, u četvrtfinalu pod nogama bi nam ostala Južna Koreja, a onda bismo u polufinalu napravili senzacionalni trijumf nad aktuelnim evropskim šampionom Španijom.

Ipak, u finalu bi Brazil bio nepremostiva prepreka. Eh, kamo sreće...

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар