Beogradska policija privela je do sada nekoliko osoba osumnjičenih da su u naselju Medaković, sredinom aprila, odsekli sve četri šape keruši Mili.
One su posle ispitivanja puštene na slobodu, ali je istraga i dalje u toku, saopšteno je danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova. 

Svi privedeni su poligrafski testirani i sa njima je obavljen razgovor, a pripadnici policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija i tom prilikom nisu pronašli tragove koji bi ukazali na krivično delo, dodaje se u dopisu MUP-a. 

Keruša Mila je u Veterinarsku ustanovu "Veterina Beograd" dovedena 26. aprila nakon što je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas naložio toj ustanovi da preuzme brigu o keruši kojoj je nepoznato lice brutalno odseklo sve četiri šape. 

Pomoćnik Gradskog sekretara za komunalne poslove Vladimir Terzin nedavno je rekao da kerušu Milu neće izlagati nepotrebnim operacijama, ukoliko je problem moguće rešiti ortopedskim pomagalima. 

Terzin je dodao da će razmotriti opciju ortopedskih cipelica koje bi joj pomogle da se kreće, a konačnu odluku o tome ko će, gde i da li će pas uopšte biti operisan doneće Stručna komisija sektora zoohigijene Sekretarijata komunalnih poslova.

Najozbiljnija opcija koja je do sada razmatrana jeste operacija u specijalizovanoj klinici u Nemačkoj. U međuvremenu pomoć su ponudile još neke inostrane klinike, a razmatra se i mogućnost operacije u Srbiji koja bi kerušu Milu rešila dodatnog napora putovanja, prenosi Tanjug.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар