Na "Farmi" je ponovo izbila frka, a ovoga puta zamalo i tuča Rake i Miloša Bojanića. Maca optužio folkera da je fašista jer je Firčija uporedio sa zlikovcem iz Jasenovca.
Sve je počelo tako što je gazda Firči kaznio farmere ukidanjem popodnevne dremke i ispijanja kafa zato što je sluga Miloš Bojanić odbio da izvrši jedan zadatak. Tačnije, nije uradio onako kako mu je gazda zapovedio. Bojanić je rekao da nije odbio da izvrši naređenje, ali da mu se nije svideo gazdin ton i dodao da nema problem sa Firčijem, sa kojim je lepo sarađivao tokom njegovog prethodnog mandata, ali da se ovaj sada, iz nepoznatih razloga, okomio na njega.
"Rekao mi je: 'idi izvrši zadatak, 1, 2, 3!'. Pa da li bi iko od vas izvršio zadatak da mu neko tako kaže", pitao je Bojanić ostale farmere na sastanku u trpezariji, što je bio znak da krenu varnice, najpre između Miloša i Rake.
Raka je rekao da ga ne zanima njihov sukob, već zašto Miloš nije izvršio lak zadatak, koji ne predstavlja maltretiranje, a da bi ga on prvi zaštitio da je Firči tražio nešto nenormalno.

Potom se u raspravu umešao i Maca, koji je najpre rekao da mu je žao što tema sastanka nije fašizam koji iskazuju pojedini farmeri, misleći na Miloša Bojanića, a onda mu je pukao film.
"Zbog takvih kao što si ti ja sam ispaštao i u Sarajevu i u Beogradu! Ti Srbin, a ne znaš ni 'Oče naš'. Marš, fašisto! Upoređuješ Firčija sa Ljubom Milošem ustašom iz Jasenovca, džukelo! Ti Srbin i pravoslavac, ćuti sramoto, bedniče! Čovek koji ima istetovirane dojke na ruci, pa to je podvojena ličnost! Molim Zadrugu da izbaci fašiste odavde! Snimio si tri pesme u svojih 108 godina", urlao je Maca, a Miloš mu je uzvraćao: "Ćuti, debeli, buljavi, sluša te majka, već te je jednom opomenula".
Maca je na to dreknuo: "Ne uzimaj mi majku u usta, ne zna ona sa kakvom sam džukelom ovde! Ako su oni što su ovoj devojci (Mileni) vikali na pijaci: 'kurvo' i njemu (Firčiju): 'ustašo' i 'mađarsko govno' tvoje glasačko telo, onda sam ja presrećan čovek što takvi ne glasaju za mene", rekao je Maca.

U klinč su potom ponovo ušli Raka i Bojanić, koji su jedan drugog "čašćavali" u talasima. Raka je dobio epitete da je propali političar i socijalista, koga su izbacili iz SPS-a. Bojanić je čašćen sa konjem matorim, notornom budalom...
Bojanić je potom rekao da se Raka isticao šlihtanjem, odnosno "šlihtovanjem" raznim gazdama, pomenuvši pritom Nemanju i Firčija, što je Raku dodatno iznerviralo. Bojanić je uz put potkačio i Maju Odžaklijevsku da bi "trebalo da se okupa, jer je to uradila samo osam puta za dva meseca". "Štos ti je glup koliko i ti! I prestani da me gledaš u zadnjicu, izađi iz nje!", odgovorila mu je Maja. Na vrhuncu vređanja i prepirke Raka je udario šakom o sto, ustao i krenuo ka Bojaniću, ali se Maca isprečio između njih dvojice..., prenosi Svet.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

1 коментара

  1. MIKI // 27 јун, 2010  

    Prof.Raka se zahebo u njegovoj visokoj matematici.
    Izgleda da su mu vetrovi okrenuli ledja, ili nije znao pravilno okretati jedra.Menjao klanove ali uvek u pogresno vreme i pogresan izbor. Zalutao prosto covek na pogresno mesto, mogao je bar pokusati u kvizovima kao sto su :
    "VISOKI NAPON" ILI "SLAGALICU" mada debelo sumnjam da bi i tamo postigao nesto zapazeniji rezultat. Mnogo pricao o "POSTENJU", a znamo onu : KO O CEMU .............

Постави коментар