Tange su najintrigantniji deo ženske (a nešto ređe i muške) garderobe, koji izaziva najviše međusobno suprotstavljenih mišljenja i rasprava da li ih i kada treba nositi. U svakom slučaju, ne može im se opovrgnuti nota seksualnosti koju daju, čemu i duguju sveopštu popularnost.


Nastanak tangi

Prvi podaci vezani za nastanak tangi pojavljuju se tek 1939. godine. Njujorški gradonačelnik je zašao na mesto u kojem su igrale gole devojke, zabavljajući goste na taj način. Zgrožen prizorom, ovaj čestiti gradonačelnik, izdao je naredbu da žene moraju bar malo pokriti svoje zadnjice. Kao odgovor na ovaj edikt, nastale su tange i ove žene su bile malo pokrivene, a klijentela ovakvih mesta i dalje zadovoljna. Danas, popularnost tangi je toliko rasprostranjena, da ih nose skoro sve žene i manji broj muškaraca, bez obzira na profesiju i moralna načela. Tačnije, sudeći po statistikama u Americi i Evropi, oko 70% žena i 30% muškaraca, nose tange.

Prednosti tangi

Ukoliko su tange odgovarajuće veličine (a veliki broj žena često kupi manji broj, pogrešno procenivši svoju veličinu), i dobrog kvaliteta, vrlo su udobne. Čak su i znatno udobnije od običnih gaćica. Ne smetaju, ne žuljaju, uprkos mišljeju onih, koji nisu probali da ih nose, i najbitnije ne primećuju se kad nosite usko pripijenu garderobu. Prave se od laganih materijala, pa su leti vrlo omiljene.
Većina ljudi smatra da tange deluju seksi, a žene koje ih nose, osećaju se atraktivnije. Muškarci smatraju tange ženskim delom garderobe, međutim, sve veći procenat njih se odlučuje da proba da ih nosi. Međutim, sve i kada ih nose, mali broj muškaraca će to otvoreno da prizna.

Mane tangi

Uprkos svojoj udobnosti, tange poseduju bitnu manu, i to onu koja je vezana za zdravlje. Naime, zbog svog oblika, predstavljaju odlično gnezdo za bakterije, koje mogu izazvati različite smetnje i iritacije, pogotovo ako sedite dugo vremena. Međutim, dobra higijena rešava ovakav problem, koji ne nastaje samo nošenjem tangi, već i bilo koje druge uske garderobe. Kako biste izbegli pojavu ovakvih problema, potrebno je izbegavati tange, napravljene od sintetičkih materijala, i birati isključivo one od prirodnih. Takođe, nema potrebe nositi ih po ceo dan, a pogotovo ih treba izbegavati po toplom i vlažnom vremenu, kako ono podstiče brži razvoj bakterija. Uvek odaberite tange u svojoj pravoj veličini, kako se iste ne bi usecale u telo, izazivajući osećaj neprijatnosti i kako ne bi podsticale razvoj bakterija, kao i svaka druga preterano uska garderoba.

Izvor: "Adriatalk"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

3 коментара

  1. Анониман // 30 мај, 2010  

    tange su zakon najbolje i najudobnije gace ne skidam ih uvuku se i oslobode guzove sto je najlepsi osecaj.

  2. Анониман // 17 јул, 2010  

    a lep je osecaj kad sednes pa se prilepi uz telo svuda je siroka oko struka medju noge a izmedju guzova jedna traacica koja sluzi da ti pravi lepo tanga je zakon.

  3. Анониман // 21 септембар, 2010  

    razmislite dal ne treba svako da nosi tanga gacice to su mi objasnjavale drugarice kad su me nagovarale da ih obucem i to i jeste prednost zamislite oznojite se ili se previse krecete obicne gacice ili bokserice ne mozete da povadite iz zadnjice a tange oslobode guzove jedna trakica ili konopce naviknes se i kao da nemas nista mozes da se znojis do sutra ovo je jedna trakica i to tanka a kad se obicne gacice uvuku kao da si obuko 10 tanga gacica pa razmislite ja bi vam rekao da probate pa javite kako je lepo i udobno ja ih ne skidam.

Постави коментар