Upravo zbog različitih rizika, koje plastične operacije nose, a pogotovo ako to podrazumeva umetanje silikona, žene širom sveta, sve više se odlučuju za druge (nehirurške) metode povećavanja grudi, a kojima se postiže isti efekat.

U daljem tekstu predstavićemo Vam nekoliko najpopularnijih metoda uvećavanja grudi bez korišćenja silikona.

Manje invazivnu metodu predstavlja erdik čiji je glavni sastojak hmelj koji blagotvorno utiče na grudi, a naučnici su to saznanje iskoristili za stvaranje specijalnog prehrambenog dodatka. Ova metoda podrazumeva povećanje grudi prirodnim i bezbolnim putem. Erdik se pije poput svakog drugog prehrambenog dodatka. Erdikova dnevna kalorijska vrednost je 70 kalorija. Pije se na sledeći način: posle prvog jutarnjeg napitka (može i kafe) piju se 2 do 4 tablete sa vodom. Sledi tuširanje i masaža grudi kremom dr Hubera, koji je izumitelj ovog proizvoda. Kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu nanosite je na čistu kožu grudi, na koju pre toga niste naneli nijedan drugi preparat. Tokom dana u ravnomernim dozama pije se oko 2 litre tečnosti. Na poluprazan želudac pre ručka popijte još 4 tablete erdika. Isti postupak ponovićete sa još 4 tablete pola sata pre večere. Ukoliko uzimate 10 tableta na dan, koristite erdik tokom 7 meseci, međutim ako njihov broj povećate do 15, skratite upotrebu na 6 meseci. Narednih pola godine koristite erdik 1-2 puta dnevno. Sve žene koje imaju problema s probavom, poput čira na želucu ili imaju neku od bolesti dojke, erdik smeju da piju samo uz lekarsko odobrenje. Tokom trudnoće i dojenja erdik se ne pije.

 
Iz Japana, nam dolazi još jedan izum, doduše još uvek neproveren, a njegov uticaj na zdravlje izaziva različite sumnje kod lekara širom sveta. Naime, reč je o proizvodu pod imenom F-cup kolačići, na bazi biljke Pueraria Mirifica, pronađene na Tajlandu čiji koren sadrži fitoestrogene, koji imitiraju delovanje estrogena u telu žene. Verovatnoća da će stvarno povećati grudi je velika, čak i kod muškaraca, ali postoje i bitni zdravsveni rizici koji podrazumevaju njegovo korišćenje poput, njegovog lošeg uticaja na lekove koji sprečavaju rak dojki i stvaranje ugrušaka u venama, pa se nikako ne savetuje njegovo korišćenje bez nadzora lekara.

Iz Kine dolazi sličan proizvod pod nazivom “Big Boobs”. Reč je o žvakaćim gumama napravljenim na bazi biljke koja se već duže vreme koristi u kozmetici, radi povećanja i učvršćivanja grudi. S obzirom na njihovu neproverenost nećemo se duže zadržavati na ovom proizvodu.

Navodno, voće pod nazivom aguaja ili na latinskom Mauritia flexuosa, takođe ima povoljan učinak kako na grudi tako na celokupnu žensku figuru. Raste u Peruu, i kako tvrde sami Peruanci zaslužno je za širom sveta poznatu lepotu njihovih žena. Međutim, još uvek se ne uvozi kod nas.
Jedan od novijih izuma predstavlja i uređaj koji se zove BRAVA, a podrazumeva dve plastične “korpe”, povezane sa kompjuterom, koje se nose deset dana, po deset sati dnevno, a kako tvrdi Dr Rod Rohrich, sa Univerziteta iz Teksasa (SAD), učinak je stopostotan, uvećanje bar za jedan broj! Takođe je primećeno da grudi ne samo što su uvećane, već su takođe i podignute. Sistem radi na principu vakuuma,  pri čemu se grudi “izvlače” i time ćelije podstiču na brži rast. Do sada je zabeleženo 30.000 hiljada žena širom sveta koje su zadovoljne jer su se podvrgle ovoj metodi.
Treba pomenuti i proizvod pod imenom Macrolane. Želirani preparat, oblikuje telo po željenoj meri, bez proteza ili boravka u bolnici. A što je najznačajnije, za primenu se ne upotrebljava opšta, već lokalna anestezija. Potrebno je doći u ordinaciju, nakon čega se preparat unosi specijalnom iglom u salo iznad mišića, dok pacijentkinja nakon samo sat vremena može da ide kući. Takođe je potrebno primiti još nekoliko injekcija, nakon godinu, do godinu i po dana da bi se ostavrio potpuni efekat. Macrolane se može upotrebljavati i za ulepšavanje drugih delova tela, osim grudi. Vrlo značajno je i to što Macroline dozvoljava poboljšanje rekonstrukcije tkiva, nakon delimičnog ili potpunog odstranjivanja dojke.

Na kraju treba predstaviti još jednu od inovacija u medicini koja podrazumeva tehnologiju koja se koristi na klinici u Beču, inače prvoj u Evropi koja koristi ovaj metod. Naime, ova metoda se sastoji od premeštanja matičnih ćelija i masnoca koje su izvađene laganom liposukcijom posebnim tankim cevčicama (mikrokanulama) sa nekog drugog dela tela (bedra ili stomak), na kome se nalazi neželjeno salo,  u predeo grudi, čime se dobija povećanje volumena u ovom predelu, bez umetanja plastičnih i veštačkih materijala. Ovakvim zahvatom moguće je povećati grudi za jednu ili dve veličine. Implantirani volumen sala sa matičnim ćelijama će biti gotovo u potpunosti očuvan. Nakon ovog tretmana, grudi ne samo da izgledaju potpuno prirodno, već su takve i na dodir!
Stabilnost i sigurnost ove procedure dokazane su u kliničkim studijama u Japanu i SAD-u. Ime klinike je Clinic DDr. Heinrich, a možete posetiti i njihov sajt www.ddrheinrich.com, prenosi Adriatalk.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар