Farmeri su u izolaciji na imanju u Lisovićima skoro sedamdeset dana i takav život je uzeo maha. Poslednjih nedelja farmeri su se toliko svađali da su nekoliko puta bili na ivici da se potuku. Nedostatak hrane i razumevanja, različiti karakteri, netolerancija, tvrdoglavost i međusobna borba za nagradu su učinili svoje i doveli do toga da su se takmičari potpuno izgubili, sa čime se slažu bivši farmeri i psiholozi.
Takmičari su pre desetak dana ostali bez hrane i to je bilo dovoljno da unese bes i nervozu. Osim što su i dalje pokazivali netrepeljivost prema Milošu sa kojim se od početka skoro svi svađaju, i Zorica Brunclik je bila na tapetu. U početku zbog toga što ne želi da sprema hranu, potom su farmeri bili sigurni da ona ima određene privilegije, da bi je na kraju napali da krije hranu. Miloš se tokom duela zamerio farmerima kada je napao Vladu, a potom se posvađao i sa Rakom. Firči je neko ko se takođe od početka dosta svađao i nije štedeo reči prema Dekiju, Milošu, Maci, a svađa između Nemanje i Milene je obeležila skoro polovinu emisije. I Đus je na farmu uneo nemire, pa se često svađao sa Rakom, Zoricom, Draganom, pa čak i sa sestrom Minom.



Poslednji izbačeni farmer, Vlada Stanojević, bio je učesnik određenih svađa, ali i svedok mnogih sukoba. “Svi su svesni toga da dolazi kraj. Svima su cifre u glavi i već smišljaju kako da protivnike izbace iz koloseka i kako da nekome smeste igru i pobede”, smatra Vlada koji ne odobrava takvo ponašanje i sam žali zbog određenih situacija. “Možda sam malo više preterao u ponašanju prema Milošu, bio sam nervozan i gladan, isprovociran. Zbog svega toga se na farmi i odigravaju svađe”, kaže Stanojević za "Blic" koji kao najveće svađe pamti one između Firčija, Maje, Miloša, potom Milene i Nemanje, ali i nedavne svađe sa Firčijem. On misli da su Maca i Firči najveći pokretači svađa. “Maca to radi na neki simpatičan način, dok je Firči u namerama loš. Nisam mogao da verujem da Firči nije hteo da donese hranu i on je delimično kriv za sve ove poslednje svađe, ali i za to što sam ja ispao”, kaže Vlada. Firčijeva odluka da ne donese hranu napravila je raskol među stanarima. “Mislim da su psihički dosta nestabilni i da, što su duže tamo, više pucaju. Kako se bliži kraj, jedni drugima su konkurencija. Ne odobravam te svađe, razumem da im je teško, ali ipak bi trebalo da se zna red ko je stariji. Mislim da mlađi malo preteruju”, tvrdi bivša farmerka Irena Ibrahimović. Svađe su zaista ostavile utisak, i kada pomenemo farmu, prva asocijacija svakako je verbalni okršaj. “Programiran incident je ključna reč. Mora se stvoriti nešto skandalozno radi gledanosti”, objašnjava za "Blic" Zoran Milivojević, psihoterapeut koji smatra da produkcija dobro obavlja svoj posao u smeru manipulacije. “Jedan od glavnih problema rialiti emisija je to što nemaju scenario, nema dramaturgije, pa kao takve prete da postanu dosadne. Iz tih razloga ljudi koji proizvode te emisije prave takve uslove koji će stvoriti konflikte i zaplete”, tvrdi Milivojević i dodaje: “Izolacija je nešto što izaziva frustraciju, osujećenje, nezadovoljstvo, to dovodi do smanjenja tolerancije, izazivanje nervoze. Sve to stvara takve uslove u kojima je neminovno da se pojavi jedna neprijatna dinamika koja, opet, izaziva interesovanje kod gledalaca”, smatra Milivojević.
Glavne svađalice na "Farmi"
 
Miloš Bojanić
Maja: Miloš i Maja su nekoliko puta ulazili u konflikt i razmenjivali teške reči i uvrede. Miloš je Maji najčešće prigovarao da se ne kupa.
Firči: Njih dvojica se neprestano svađaju, psuju i vređaju. Miloš je Firčiju vređao porodicu i bivšu ženu, a ni Firči nije bio blaži u uvredama.
Vlada: Pre nego što je ispao, Vlada se oštro posvađao sa Milošem.
Zorica: Pevačica od početka Miloša smatra za velikog spletkaroša i do sada su se posvađali više od deset puta.
Raka: Poslednja u nizu svađa se odigrala između Rake i Miloša zbog toga što je Miloš rekao da Raka ništa ne radi.


Nemanja i Milena
Međusobno: Nemanja i Milena su se od početka, tri do četiri puta žestoko svađali i raskidali. Nemanja je vređao i pljuvao Milenu.
Sajko: Nemanja je zbog Milene osećao netrpeljivost prema Sajku jer je mislio da Sajko želi Milenu.
Vlada: Nemanja i Milena su se posvađali sa Vladom koji je otkrio da se Milena poljubila sa njim pre tri godine, ali ona to nije želela da prizna.
Maca: Nemanja i Milena su napali Macu jer smatraju da je on krivac i pokretač svih njihovih svađa.
Dragana: Njih dvoje su, kada je Dragana ušla, bili toliko besni na nju da su se prvih nedelja stalno obračunavali sa nekadašnjom Nemanjinom devojkom.
Zorica: Ovaj par je pre nekoliko dana napao Zoricu zbog toga što im je zabranila da jedu med.


Zorica Brunclik
Miloš: U početku su svi pokazivali veliko poštovanje prema Zorici, i prvi koji ju je napao je bio Miloš Bojanić.
Mina: Kada je ušla na farmu, Mina se sukobila sa Zoricom zato što nije mogla da podnese da se neko ponaša kao da je, kako je rekla, „iznad svih“.
Đus: Reper je prvo veče pri ulasku u farmu napao Zoricu, i ona se od tada njega plaši. Njih dvoje ne razgovaraju.
Milena: Na početku emisije Milena i Zorica su se posvađale zbog kuhinjskih poslova.
Gagi: Zorica se raspravljala sa Gagijem zato što je on, kako je objasnila, „ne razume“ niti je „podržava“, prenosi Svet.


Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар