Mina, Raka, Maca, Đus i Ivan su uz jutarnju kafu pričali o Džeju koji im se pridružio na proslavi Đurđevdana. Rekli su da su se dobro zabavili. Nešto kasnije farmeri su prešli u dnevnu sobu. Gagi je rekao Dragani da je ona jedina lepa devojka koja je ostala na "Farmi“, sve ostale su otišle. Mina misli da je Gagi pogrešio. Gagi joj je rekao da je ona njegova seka.
Dragana je pitala ostale za mišljenje ko će imati najmanje glasova. Mira misli da će možda Sajko od muškaraca, a od devojaka može biti bilo koja. Dragana je rekla da će štapić dati Vladi jer ni njoj Milena nije dala svoj. Mira je zaključila da su ljudi počeli da se izbegavaju u kući, kao i da se nisu vratili Sajko i Ivan, da bi se potpuno odvojili jedni od drugih.


Farmeri su dobili pismo od Zadruge u kome su pre svega pohvaljeni za uspešno izvršen zadatak bajke. U pismu se nalazio i novi zadatak koji nije bio težak. Trebalo je završiti kameni put od kapije do štale. Prvo su se svi oduševili jer je nagrada za to bila gledanje bajke. Međutim, posle nekoliko razmenjenih reči odbili su da urade zadatak, tako da su odustali i od gledanja bajke.


Ivan je pokušao da nagovori Gagija da ipak naprave put, dok Zorica, Milena,Nemanja, Mira, Mina na klupi pričaju kako su "iskulirali“ zadatak i da nisu nimalo zabrinuti o eventualnoj kazni koju će dobiti. Zorica je predložila da bi trebalo inače strožije kažnjavati farmere, jer ionako ništa ne rade.Gazda je ponovo dobio pismo od Zadruge pa je okupio sve farmere u dnevnoj sobi kako bi ga pročitao. A Zadruga im je poručila da je obaveza svih farmera da obavljaju zaduženja dobijena od nje. Pošto tokom nedelje nisu obavili zadatak pravljenja staze u dvorištu, za koji je bilo potrebno pronaći kamenje u dvorištu.


Zadruga ih opominje da taj zadatak moraju da urade do kraja nedelje i podseća da će ponuda na pijaci zavisiti od uspešnosti izvršenja zadataka. Većina farmera je reagovala na ovo pismo.


Maca je rekao da on neće tucati kamen jer je to bezveze, pritom ni kamena nema nigde i da je velika muka pronaći ga po dvorištu. Raka je rekao da nije za kopanje kamenja, ali probaće pa ako može uradiće to.


Maja se složila sa Rakom. Firči je rekao da će napraviti onoliko staze koliko bude kamena u dvorištu i da niko nije odbio da radi. Maja, Miloš, Raka, Firči, Zorica i Ivan su izašli u dvorište i počeli sa kopanjem kamenja za stazu.


Prilikom kopanja Firči je slučajno nogom zakačio grabulju koja je udarila Maju po licu i posekla je. Maji je pružena odgovarajuća pomoć i ona se dobro oseća.


Nešto kasnije je većina farmera u dnevnoj sobi razgovarala o Maji. Firči je rekao da mu je jako krivo zbog svega što se desilo i bi bolje bilo da je bar udario Ivana pa da mu ne bude toliko žao.


Mina mu je ponudila svoju pomoć kada izađu sa "Farme“. Gagi joj je izložio šta očekuje od savršene žene - da je prošeta jednom mesečno na kokice i nazad kući. Ostali su se zgrozili na takvo razmišljanje pa su ga pitali gde misli da pronadje takvu ženu.


Zorica je Maji ranije skrenula pažnju da pazi da se ne povredi. Gagi je u dvorištu na klupici razgovarao sa Minom. Žalio se kako mora da pronađe ženu.


Ognjen je došao na imanje što je značilo i da je došlo vreme izbora ovonedeljnih duelista. Milena je dobila više štapića od Vlade i tako je postala prvi duelista. Najmanje glasova publike ove nedelje je imao Ivan Gavrilović.

 
Ognjen je pročitao pismo Zadruge u kome se kritikuje nehigijena u kući. Posle kraće rasprave oko odluke ko će čistiti kuću farmeri su se razišli.

   

 Izvor: "Svet"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

2 коментара

  1. Анониман // 08 мај, 2010  

    http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Who-the-fuck-is-Firci-/118576188172379?ref=ts

  2. Анониман // 09 мај, 2010  

    Eto dokaza da onaj od gore sve vidi. To im je zato sto su toliko zlobni i netolerantni! Ovaj Firci mrzi sve sto se pjeva na nasem jeziku i olajava sve redom, a on je kao neka faca i postigao je nesto u zivotu. Da nije Farme niko ne bi znao da on postoji. A Maja, sve kao ne voli narodnjake, a zna tekstove svih narodnih pjesama od Dzeja, Tome Zdravkovica, Halida Beslica, Harisa Dzinovica itd. Kome oni to mazu oci, da su kao neki kulturne svjetske zvijezde i pi... materine. Bas mi je drago sto su se tu pokazali u pravom svjetlu! Nevaspitani smradovi!

Постави коментар