Košarkaški klub Partizan sledeće sezone skoro sigurno dobija prezime -“Telekom“! Ovih dana desilo se ono što je, mnogi kažu, trebalo da se desi odavno - iz državnog vrha dat je signal najuspešnijoj srpskoj firmi za sponzorstvo najuspešnijeg srpskog kluba.
Kako „Alo!“ saznaje, pregovori „Telekoma“ i Partizana već su uveliko u toku, a pominje se da bi nacionalna kompanija na ime sponzorstva u sezoni 2010/2011 trebalo da ovogodišnjem učesniku fajnal fora u Parizu uplati oko milion evra!
Svečano potpisivanje ugovora, ako sve bude išlo planiranim tokom, trebalo bi da se obavi odmah po završetku sezone, pre letnje pauze. „Telekom“ će tako, posle nekadašnjeg „Mobtela“, postati prvi ozbiljan generalni sponzor Partizana. To ne znači da će crno-beli raskinuti ugovore sa aktuelnim finansijerima, pre svih sa NIS-om, ali znači da će se klub od naredne sezone zvati Partizan - Telekom i da će igrači na grudima narednih nekoliko sezona (tri ili četiri) nositi logo najjače državne firme.
Ova vest će, bez sumnje, obradovati sve partizanovce, a najviše trenera Duška Vujoševića, koji je prethodnih godina na svakom koraku potezao pitanje izostanka državne pomoći jedinom srpskom klubu koji pravi rezultate na evropskoj sceni. Inače, juče niko od nadležnih u Partizanu i „Telekomu“ nije bio dostupan za komentar.
Uz to, ne treba podsećati da je predsednik Srbije Boris Tadić pred milionskim auditorijumom pokazao emocije prema Partizanu, pa pored ostalog poznaje skoro kompletan navijački repertoar.
U međuvremenu, za ovaj plan su saznali i zvezdaši, koji ovih dana pišu peticiju „Dojče telekomu“, sva je prilika budućem vlasniku naše nacionalne kompanije. Pored toga što obaveštavaju Nemce o poslovnim planovima „Telekoma“ i Partizana, „delije“ poručuju da će bojkotovati „Telekom“ ukoliko ova kompanija ne bude sponzorisala neku od ekipa Sportskog društva Crvena zvezda, saznaje „Alo!“ iz izvora bliskim navijačima crveno-belih.
Navijači Zvezde, kako dodaje naš izvor, nijednom rečju ne protestuju zbog činjenice da će „Telekom“ sponzorisati Partizan, samo traže neku vrstu reciprociteta.
Licenca A - dogodine!
Priča o licenci A za našeg šampiona, koja bi mu obezbedila redovno učešće u Evroligi bez obzira na plasman u domaćim takmičenjima, posle plasmana na fajnal for u Pariz ponovo je aktuelizovana.
- Nije ta priča ništa novo, ali ponovo se sada otvara to pitanje. Vrlo je realno da ta licenca pripadne nama, jer smo mi prvi na listi čekanja. Na kraju sledeće sezone ponovo će se odlučivati o tome, najlošija ekipa sa licencom A otpada, a najbolja sa licencom B zauzima njeno mesto. Partizan je prvi u redu po rezultatima, čak i bez ovog plasmana na fajnal for, tako da imamo razloga da budemo optimisti, ali da ne trčimo pred rudu. Idemo korak po korak - zaključio je Šilobad.
Podsetimo, presudna za dodelu licence A jednoj ekipi su tri faktora - rezultati (60 odsto), TV prava (30 odsto) i kapacitet dvorane i broj navijača (10 odsto).

Šilobad moli „grobare“ za malo strpljenja
Jedno jedino pitanje postavljaju navijači Partizana ovih dana - kako do karata za fajnal for u Parizu? Poslovni direktor crno-belih Mlađan Šilobad tvrdi da će se sve znati u toku današnjeg dana.
- Verujte mi, zatrpani smo pozivima i zahtevima navijača. Ali svima odgovaramo isto - da se još ništa ne zna. Ni u Barseloni, gde je sedište ULEB-a, nisu radili prethodnog vikenda zbog Uskrsa. Mi ćemo sigurno dobiti jedan kontigent karata, ali u ovom trenutku ne znam koji je to broj. Kada saznamo tačnu cifru, dogovorićemo se da li će te ulaznice biti puštene u slobodnu prodaju ili će biti trebovane preko kluba. Molim za malo strpljenja - rekao je Mlađan Šilobad.
 „Telekom“ bio u Zvezdi
„Telekom Srbija“ je do 2008. godine bio glavni sponzor KK Crvena zvezda, koji je godinama tavorio bez rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni. Poslednje dve godine „Telekom“ sponzoriše oba kluba, i Partizan i Zvezdu, ali i Košarkaški savez Srbije. U ovoj kompaniji računaju da će im sponzorstva svetski uspešnih Novaka Đokovića i KK Partizan biti dva najisplativija marketinška projekta.

Izvor: Alo

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар